Потребителите на Twitter вече ще могат да представят незаменяемите токени

...
Потребителите на Twitter вече ще могат да представят незаменяемите токени
Коментари Харесай

Потребителите на Twitter ще могат да ползват NFT-та за профилни снимки

Потребителите на Twitter към този момент ще могат да показват незаменяемите токени (NFT), които имат, като свои профилни фотоси.

По този метод компанията се пробва да се включи в еуфорията към цифровите колекционерски продукти, която избухна през последната година.

Засега функционалността ще е налична единствено за потребителите, абонирани за програмата Twitter Blue, които имат устройства на Apple, работещи с операционната система iOS. Приложението ще свързва техните сметки в Twitter с крипто портфейлите, в които се съхраняват NFT-тата.

Twitter ще демонстрира профилните NFT фотоси като шестоъгълници, което ще ги отличава от общоприетите кръгове, налични за останалите консуматори. Кликването върху фотосите пък ще демонстрира детайлности за самите токени и техните притежатели.

Подобно на други софтуерни компании, Twitter желае да се възползва от възходящата пазарна наклонност при криптоактивите, удостоверяващи благосъстоятелност върху разнообразни цифрови детайли - изображения, видеоклипове и даже "земя " във виртуални светове, като Metaverse.

gm!

You asked (a lot), so we made it. Now rolling out in Labs: NFT Profile Pictures on iOS pic.twitter.com/HFyspS4cQW
— Twitter Blue (@TwitterBlue) January 20, 2022
Миналата година обществената мрежа добави функционалност, която разрешава на потребителите да изпращат и получават биткойни.

Продажбите на NFT-та доближиха към 25 милиарда $ през 2021 година, съгласно данните на пазарния тракер DappRadar, макар че имаше известни признаци на закъснение на растежа към края на годината.

Привържениците на тези технологии настояват, че те децентрализират онлайн собствеността, създавайки благоприятни условия и за потребителите да печелят пари от известни творения, а освен софтуерните колоси.

Критиците пък отхвърлят изказванията за децентрализация, отбелязвайки, че доста от услугите, осигуряващи интеграцията на тези технологии, да вземем за пример шестте крипто портфейла, поддържани от Twitter, са подкрепени от дребна група рискови вложители.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР