Потребителите активно използващи UWP приложенията, навярно ще се зарадват да

...
Потребителите активно използващи UWP приложенията, навярно ще се зарадват да
Коментари Харесай

Microsoft обяви, че UWP приложенията вече могат да бъдат стартирани няколко пъти

Потребителите интензивно употребяващи UWP приложенията, вероятно ще се зарадват да схванат, че с излизането на Windows 10 1803 става допустимо стартирането на едно и също приложение няколко пъти. С други думи, това ще са разнообразни сесии със лични програмни прозорци на едно и също приложение.
В сегашната версия на Windows 10, както и във всички предходни, е допустимо само еднократното пускане на универсалните приложения. Но във версия Windows 1803 Microsoft позволява стартирането на паралелни процеси за едно и също приложение. В формалната си документи софтуерният колос е разгласил образци и шаблони, благодарение на които всички разработчици могат да осъществят тази опция в своите UWP приложения. Положителната страна на този метод е, че при срутва на едното стартирано копие на приложението, останалите не престават работят без проблеми, тъй като се употребяват обособени и изолирани процеси.

И в този момент в Оценка за съвместимост Windows 10 е допустимо неколкократното пускане на някои UWP приложения. Едно от тя е да вземем за пример калкулаторът. Но до момента процесът Calculator.exe си оставаше еднакъв, до момента в който от версия 1803 и нататък, това ще води до основаването на нов, обособен развой.

Microsoft акцентира, че измененията, които би трябвало да се създадат в сорс кода, са минимални.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР