Нишките на Meta най-накрая са достъпни на работния плот

...
Потребители на Threads, радвайте се: приложението пуска своята дългоочаквана уеб
Коментари Харесай

Потребители на Threads, радвайте се: приложението пуска своята дългоочаквана уеб версия във вторник.

Актуализацията — може би най-търсената от потребителите след пускането на Threads само за мобилни устройства миналия месец — поставя новата платформа една крачка по-близо до пресъздаване на функциите, предлагани от конкурента X, платформата, известна преди като Twitter, и може да помогне за възобновяване на растежа на потребителите след бавен период.

Компанията майка Meta казва, че потребителите на Threads скоро ще могат да влизат, публикуват, преглеждат и взаимодействат с други публикации чрез браузър на настолен компютър, тъй като уеб версията ще бъде пусната за потребителите през следващите дни. Компанията казва, че планира да добави още функции за настолен компютър в бъдеще. При тест за ранен достъп на някои от уеб-базираните функции, CNN успя да публикува на платформата, но все още не можеше да превърта началния канал.

Темите стартираха в началото на юли със зашеметяващ успех, като събраха повече от 100 милиона регистрации през първата седмица на фона на месеците хаос в Twitter. Но шумът изчезна донякъде, тъй като потребителите осъзнаха, че на платформата с голи кости все още липсват много от функциите, които направиха Twitter популярен, като актуални теми, стабилни функции за търсене и директни съобщения. Threads постоянно пуска по-малки актуализации, но горещо търсената уеб версия може да помогне за повторното засилване на ангажираността на потребителите.

 Meta Meta's Threads въвежда достъп до настолен компютър за потребители от вторник. Мета

Новата уеб версия също може да предизвика нови опасения за конкурентоспособността на X, след като собственикът Илон Мъск предизвика негативна реакция на потребителите миналата седмица, като намекна, че може да премахне функцията за блокиране на платформата.

Служителите на Meta от седмици дразнеха, че десктоп версията на Threads е в процес на разработка и се тества вътрешно. Само миналата седмица ръководителят на Instagram Адам Мосери, който също ръководи Threads, каза, че е публикувал от настолната версия на платформата и предположи, че „скоро ще бъде готова, но се нуждае от още работа“.

Уеб достъпът е само една от поредицата скорошни актуализации на Threads, докато Meta продължава да изгражда новата платформа. Други функции, добавени през последния месец, включват нови раздели „повторни публикации“ и „харесвания“, които показват на потребителите публикациите, които те са споделили повторно и харесали в своите профили, хронологично проследяване на емисии и бутон за споделяне на публикации в нишки в DM на Instagram.

 Логото на приложението Threads се вижда на мобилно устройство в тази фотоилюстрация на 19 юли 2023 г. Логото на приложението Threads се вижда на мобилно устройство в тази фотоилюстрация на 19 юли 2023 г. Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock

Непрекъснатите актуализации на Threads са от съществено значение, ако Meta иска да запази ранното сцепление, което имаше с потребителите. Въпреки зашеметяващия успех на приложението след стартирането му, до края на юли дневният брой активни потребители на Threads е намалял с 82% до около 8 милиона потребители, според доклад на фирмата за пазарни проучвания Sensor Tower по-рано този месец. До 16 август актуализациите на Threads помогнаха на приложението да достигне леки печалби до 11 милиона активни потребители дневно, каза Sensor Tower в доклад от понеделник.

Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг каза, че е „доста оптимист“ за потенциала на приложението.

„Видяхме безпрецедентен растеж от портата и по-важното е, че виждаме повече хора, които се връщат всеки ден, отколкото очаквах“, каза той миналия месец по време на обаждането за приходите на компанията. „И сега сме фокусирани върху задържането и подобряването на основите. И след това ще се съсредоточим върху разрастването на общността до мащаба, който смятаме за възможен.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР