Потребители на социалната мрежа „Туитър” са внесли жалба в съда

...
Потребители на социалната мрежа „Туитър” са внесли жалба в съда
Коментари Харесай

Потребители ще съдят Тръмп, блокирал ги в „Туитър”

Потребители на обществената мрежа „ Туитър” са внесли тъжба в съда в Ню Йорк против дейностите на американския президент Доналд Тръмп. Причината – блокирал ги да виждат профила му и да контактуват с него.

Според американския Институт „ Найт”, който е профилиран в разбори на първата корекция в американската конституция (тази за свободата на словото – б.р.) това е нарушаване.

„ Президентът и неговите съветници по един извънредно деен метод трансфораха акаунта @realDonaldTrump в основен информационен канал сред президента и обществото”, показват в изказването си от института.

Потребителите, които са блокирани, изказвали отрицателното си мнение против американския президент. Това се дефинира като възпрепятстване на използването на наредбите на първата конституционна корекция, защитаваща свободата на словото в Съединени американски щати.

„ Тъй като Белият дом употребява персоналния акаунт на Тръмп, с цел да прави публични известия, да пази решенията си и формалните дейности на президента, да дава доклад за неговите срещи с непознати водачи и да разпространява позициите на държавното управление по отношение на опазването на здравето, имиграцията, външните работи и други тематики, то този акаунт би трябвало да се възприема като публичен форум”, показват в изказването си от Института „ Найт”.

Внесената тъжба касае седем блокирани потребителя и е ориентирана с изключение на против президента и против представителя на Белия дом Шон Спайсър и против Даниъл Скавино, отговарящ за обществените мрежи на президентството.

Официален коментар от Белия дом по тематиката към момента няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР