Потоците на природен газ в западна посока през газопровода „Ямал-Европа“

...
Потоците на природен газ в западна посока през газопровода „Ямал-Европа“
Коментари Харесай

Доставките на газ през „Ямал – Европа“ спряха

Потоците на природен газ в западна посока през газопровода „ Ямал-Европа “ стопираха в петък, до момента в който поръчките към „ Газпром “ за спомагателен директен потенциал през Украйна са на високи равнища. Това демонстрират данните на операторите на газопровода, представени от Reuters.

Потоците към Германия през измервателната точка Малноу възлизаха на към 101 119 киловатчаса на час (kWh/h) в петък сутринта. За съпоставяне, те бяха към 1.5 млн. киловатчаса на час през нощта.

Руската енергийна компания „ Газпром “ в четвъртък възобнови доставките на природен газ в западна посока по газопровода „ Ямал-Европа “ за Германия през Полша и резервира 7.8 милиона киловатчаса потенциал за пренос на газ по тръбата от петък сутринта до събота сутринта.

Газопроводът сред Полша и Германия нормално доставя към 15% от поръчките на газ за Европа и Турция. От декември обаче той работи в реверсивен режим, което способства за повишението на цените на газа в Европа.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му ще продължи да доставя газ на международните пазари, макар че Съединени американски щати и техните европейски съдружници ускоряват глобите против Москва след нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР