Потоп и в Гърция. Рекордни количества дъжд доведоха до наводнения.

...
Потоп и в Гърция. Рекордни количества дъжд доведоха до наводнения.
Коментари Харесай

Потоп и в Гърция: Изсипаха се рекордни количества дъжд, има наводнения

Потоп и в Гърция. Рекордни количества дъжд доведоха до наводнения . Един човек почина, а различен се търси. Още от през вчерашния ден най-висока степен на заплаха беше оповестена на доста места в страната.

Улиците се трансфораха в реки , пътищата бяха блокирани, а буреносни ветрове и градушки удариха Северна, Централна и Южна Гърция.

Улиците са под вода, придвижването е съвсем блокирано

Във Волос са наводнени стотици къщи. Михаела Големинова е на отмора в града и споделя, че предизвестия за рисково време се изпращат на всички мобилни номера още от неделя.

„ От през днешния ден сутрина последното известие е за възбрана за излизане по улиците. От сутринта рано се чуват сирени на пожарната, на полиция, има багери, помпи, които работят, аварийни генератори. Ток има единствено в баните в стаите, както и долу на рецепция. Водата също е лимитирана “, споделя Михаела.

Проследете с нас обстановката онлайн

Над 7000 мълнии са паднали за по-малко от 24 часа. Спешни екипи изтеглят хора с гумени лодки. Паника няма, а някои излязоха на открито макар възбраната. Това предизвика кмета на Волос:

„ Къде отивате, хора? Целият град ще бъде наводнен. Сто пъти го казахме, това е полуда. Реките ще прелеят. Моля ви доста, дайте ни опция да работим. Вървете си у дома “, прикани Ахилеас Беос.

Според метеоролозите актуалната стихия „ Даниел “ е една от най-силните в Европа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР