Потокът от мигранти е изкуствено иницииран от Турция, като начин

...
Потокът от мигранти е изкуствено иницииран от Турция, като начин
Коментари Харесай

Турция изкуствено инициира мигрантски натиск срещу ЕС, смята Боян Чуков

Потокът от мигранти е изкуствено иницииран от Турция, като метод да се окаже напън върху Европейския съюз. Това съобщи пред bTV Боян Чуков, който е прочут специалист по интернационална сигурност.
Чуков беше безапелационен, че нагнетяването напрежение по гръцко-турската граница е безусловно изкуствено, тъй като без инспекция хората били вкарани в " ничията земя ", след което Турция не разрешавала те да се върнат назад, а Гърция не ги пускала вътре.
" В западните медии излязоха данни, че на рейсовете на една компания, която ги извозва, написа: " Вратата към Европа ". Обяснявали са им, че границата е отворена. Оказва се обаче, че са излъгани и те не са отворени ", изясни специалистът.
Експертът акцентира още, че измежду бежанците съвсем няма сирийци - те в действителност били афганистанци и иранци. По негови думи с появяването на иранците се слага и въпросът с ковид, защото Иран е измежду най-засегнатите страни.
Чуков съобщи, че сега страната ни има едно огромно преимущество. " Политиката на Турция с нула проблеми със съседите се провали. Тя обаче има проблеми с всички съседи, а единствено с България не ", посочи той и добави, че страната ни се е трансформирала в натурален " интерфейс " сред Европейски Съюз и Турция. По тази причина на срещата си с Ердоган българският министър председател щял да приказва и от името на Европейски Съюз и ще получи обръщение за Европейски Съюз.
Според някогашния ни консул в Одрин Георги Димов най-вероятно на 5 март Ердоган ще отиде в Русия.
Чуков предвижда още, че до срещите сред двамата водачи ситуацията ще се нагнетява, в това число и на нашата граница. Според специалиста на 5 или 6 март Путин и Ердоган ще се схванат и ще стартира деескалация на напрежението.
Противоположна позиция изрази Димов, съгласно който това няма да се случи, защото несъгласията в Сирия са доста огромни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР