Потокът към къщите за гости у нас не е спирал,

...
Потокът към къщите за гости у нас не е спирал,
Коментари Харесай

Експерт обясни за какъв капан да внимаваме при къщите за гос...

Потокът към къщите за посетители у нас не е спирал, защото те постоянно са били желани, още отпреди пандемиятa. Това е един артикул, който се продава с 6-7 месеца напред, разяснява Павлина Илиева - ръководител на обединяване " Бъдеще за туризма ", по БНР.

" Вероятността да намерите свободна къща за посетители през декември е съвсем нулева, така че всяко такова предложение, което се появи на пазара сега, би трябвало да бъде доста добре проверявано ", предизвести Илиева.

Бъдещето на туризма е мъчно предвидимо, защото всички чакахме обстановката с пандемията да продължи по-кратко. Изходящият туризъм беше неразрешен от Европейския парламент за една година, по тази причина отчетохме подобен голям спад през 2020 г, сподели специалистът.

" Българите постоянно са си държали на почивката - лятната и зимната, което е хубаво за нас като бизнес, тъй като хората вършат всичко допустимо да осъществят едно от тези две пътувания ", изясни тя.

Най-големият удар за бизнеса идва от чужбина - огромните пазари като Англия, Германия, Русия сега са затворени за пътешестване към нас, което е проблем за огромните хотели.

" Браншът стартира да се наглася съгласно новата конюнктура, както и клиентите, в резултат на което се трансформираха напълно настройката и предложенията за пътешестване. За наша наслада бих споделила, че браншът бързо се насочи към страни, в които пътуването става по-лесно от позиция на това, че то става с доста ясни правила, които са в доста дълъг интервал от време ", изясни тя.

За българите най-предпочитана дестинация си остава България. Година и половина след първата коронавирус вълна има повече благоприятни условия за застраховки и ограничения. Голяма част от искащите да пътуват към този момент са имунизирани.

Над 7000 полета по света са анулирани поради разпространяването на Омикрон, напомня тя.

" Хората, които пътуват, сега са ориентирани към Малдивите, Египет, Дубай, Доминикана - има много сериозен размер от полети, които ще се извършат. Тъй като това са чартърни полети, които зависят от българска страна, това на нас ни дава малко успокоение, за разлика от това, което гледаме в Щатите ", съобщи Павлина Илиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР