Потенциалното откритие предполага, че някога Марс е изглеждал много по-различно

...
Потенциалното откритие предполага, че някога Марс е изглеждал много по-различно
Коментари Харесай

Марс експресът на ESA открива залежи от ледена вода на екватора на Червената планета

Потенциалното изобретение допуска, че в миналото Марс е изглеждал доста по-различно от това, което наподобява през днешния ден, и в миналото е можело да поддържа живот.

Учените, ръководещи орбиталния уред Mars Express в Европа, споделят, че може да са забелязали големи отлагания от ледена вода под повърхността на Марс.

Изчислено е, че отлаганията са с дебелина към 3,7 километра, което значи, че може запълни Червено море на Земята, в случай че се разтопи, или покрие целия Марс в пласт вода с дълбочина към два метра.

Новите открития демонстрират, че в миналото Марс е изглеждал доста друго от това, което наподобява през днешния ден, с ледници, езера, и речни канали, съгласно учени.

Достъпът на Европа до космоса е „ обезпечен “ след „ мъчителните “ уроци от забавянето на Ариана 6, споделя ръководителят на ESA

„ Видяхме доказателства за ледници, изчезнали ледници, които към този момент не съществуват там, само че също и някои ледници, покрити с прахуляк. Повечето от водния лед, който сме виждали на Марс д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР