Потайностите на джунглата, обгърнала река Марица в Пловдив, отдавна крият

...
Потайностите на джунглата, обгърнала река Марица в Пловдив, отдавна крият
Коментари Харесай

Видяно в нета! Няма да повярвате какво извадиха от река Марица

Потайностите на джунглата, обхванала река Марица в Пловдив, от дълго време крият невиждани „ съкровища “. Коритото на реката от години се е трансформирало в сметище за отпадъците на пловдивчани, а оказа се и паркинг за транспортните средства, които общината дава чартърен на жителите и гостите на града.
В обществените мрежи бяха публикувани фотоси и видеоклипове на следващата находка по време на лов на риба в реката.
Мъж с украински генезис и сина му, които явно живеят от дълго време в България, били на разходка около речното корито, когато забелязали от водите на Марица да се подава… електрическа тротинетка.
Возилото явно е престояло не малко време в реката. В мненията под поста пловдивчани алармират за още сходни находки и настояват, че са в реката от най-малко година.


 
Междувременно преди дни стана ясно, че софийска компания е спечелила състезанието за разчистване на речното дъно и за облагородяване на пространството по протежението на реката в града под тепетата. Проектът е на стойност от над 1 млн лв. и се чака да стартира напълно скоро.
От общината към този момент стартираха и подмяната на рисковите тополи по крайбрежието, които с годините заплашват здравето на хората, защото растейки изсъхват и елементарно могат да паднат. На тяхно място ще бъдат засадени 7-годишни чинари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР