Постройка е близнак и едната част е купена от младо

...
Постройка е близнак и едната част е купена от младо
Коментари Харесай

Огнен Пъкъл! В Пламъци Е Една От Най-Известните Исторически Къщи В България!

Постройка е близнак и едната част е купена от младо семейство предходната година. Те са теглили огромен заем с ипотека, създали ремонт на своята част, само че огънят е тръгнал от остарелия комин. Според строителите той е юридически по остаряла технология, залепен е за гредата на покрива и не подлежал на реорганизация, заяви smolyan.bgvesti.net.

Пожарът лумнал точно от димоотвода. Той е опожарил цялата покривна структура, както и цялото имущество и мебели на фамилията, купило етажа под нея.

Изгоряла е и частта на къщата, в която живее притежателят на другата половина на къщата Георги Бакалов и фамилията му.

Екип на пожарната в Смолян съумя да избави от изцяло опожаряване остарялата къща. Въпреки това хората са в потрес, затънали са в заеми и не знаят по какъв начин ще се оправят със обстановката.

Преди години в къщата е живял видният публицист и държавник Тома Стоянов Попратилов, прочут с литературния си псевдоним – Садукей. Роден е на 19 октомври 1892 година Завършва трикласното учебно заведение в родното си място и българското педагогическо учебно заведение в Серес през 1910 година Започва работа като преподавател в Райково. Заедно с това взе участие интензивно в църковно-училищния и революционен живот, работи и за стопанското развиване, просветата и културата на родопския край.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР