Пострадалото от наводненията с. Кости е отнесено почти на 90

...
Пострадалото от наводненията с. Кости е отнесено почти на 90
Коментари Харесай

Село Кости е отнесено на 90 процента, застрахователи отказвали застраховка

Пострадалото от наводненията с. Кости е отнесено съвсем на 90 %.

„ Не единствено към дерето, само че съвсем на 90% от селото – улици, дворове, всичко е отнесено. Щетите не са единствено от дерето, а има и много странични неща. Ток има още от първия ден, нямаше единствено вечерта, когато беше изобилния дъжд„, описа Антон Ангелов, кмет на село Кости пред Българска национална телевизия.

За хората в село Кости, където се изляха
300 литра дъжд на кв. метър, са обезпечени минерална вода и храна.
По думите му, вредите са големи и ситуацията е трагично.

Щетите на потърпевшите от наводнението хора към този момент са разказани. В село Кости чакат незабавна помощ от страната, както и имат потребност от доброволци.

„ Като чуят рискова зона Кости и отхвърлят да застраховат застрахователите “, сподели пред Нова кметът. Оказва се, че заради тази причина нито един от парцелите в селото не е застрахован.


Пострадалите от водната буря селища по Южното Черноморие стартират постепенно да се възвръщат.

В Царево през днешния ден би трябвало да бъде подложен краткотраен
железен мост по пътя за Ахтопол.
Аварийните екипи прочистват и възвръщат развалените от пороя пътни прави в общината. Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завръщат към вътрешността на страната.

Бавно стартира възобновяване и в къмпингите „ Арапя “, „ Нестинарка “ и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Десетки доброволци се включиха в почистването на унищожените региони.

Община Царево прикани използването на моста до къмпинг „ Нестинарка “ да става с изключително внимание – по един автомобил. След като част от моста пропадна през вчерашния ден, секторът беше ремонтиран, с цел да бъде отворен единственият обходен път.
Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево.
Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната щерка доктор Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Властите подредиха източване на язовирите Потурнашки и Хаджи Яне край Лозенец, с цел да се направи ремонт на язовирните стени.

Очаква се в 8.00 часа Кризисният щаб в общината да даде настояща информация.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР