Пострадалите и наследниците на загиналите при атентата на летище "Сарафово"

...
Пострадалите и наследниците на загиналите при атентата на летище "Сарафово"
Коментари Харесай

Пострадалите от атентата в Сарафово поискаха 100 млн. лв.


Пострадалите и наследниците на починалите при атентата на летище "Сарафово " желаеха от двамата задочно подсъдими ливански жители компенсации за близо 100 милиона лв., съобщи БНР. Специализираният углавен съд отхвърли настояването им като цивилен ответник по делото да бъде конституирането на военното крило на "Хизбула ".

Година след първото съвещание по делото на атентата от 18 юли 2012 година, съдът въпреки всичко съумя да се свърже с всички потърпевши и наследниците на починалите, само че съвещание всъщност през днешния ден няма да има, както поради ненадейно болен бранител на наследниците на единствения български жител, умрял в атентата, по този начин и поради днешни решения, които подлежат на обжалване.

Просроченото време обаче беше употребявано точно, с цел да се произнесе съдът по гражданските искове, искане за конституиране като частни обвинители на потърпевши и на наследници. Исковете са над 50, финансовите искания в тях варират сред 100 хиляди лв. и 22 милиона. Имаше в това число и финансови искания за загуби в бъдеще време, т.е., наследници бяха пресметнали какъв брой биха проработили техните родственици, в случай че не бяха починали при атентата. Точно те не бяха признати за разглеждане.

Следващото съвещание е планувано за 15 и 16 ноември. Очаква се да стартира с разпит на българските очевидци. Що се отнася до това, може ли военното крило на "Хизбула " да дава отговор по това дело, и съдът, и прокуратурата бяха безапелационни, че по делото няма данни Мелиад Фарсах и Хасан ел Хадж Хасан да са работили в Сарафово по предписание на "Хизбула ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР