Постоянно използваме душ гелове, парфюми и различна козметика, за да

...
Постоянно използваме душ гелове, парфюми и различна козметика, за да
Коментари Харесай

Вижте 4 необичайни телесни миризми, които говорят за сериозно заболяване

Постоянно използваме душ гелове, парфюми и друга козметика, с цел да скрием естествената си телесна миризма. Въпреки че тя е тази, която може да алармира за рискови промени в тялото.
Но по какъв начин да установим коя миризма тъкмо е сигнал да посетим доктор и коя, че просто би трябвало да си вземем душ. Предлагаме ви да се запознаете с телесните миризми, които са признак за разрастваща се болест.

Миризмата на ацетон
Ако човек не употребява задоволително въглехидрати, тогава тялото стартира да изгаря личните си ресурси от мазнини. За намаляване това е добре, само че телесната миризма може да се промени.
При изгаряне на мазнини се отделят кетони. В този миг тялото стартира да излъчва кисела миризма. Обикновено мазнините се разграждат до захар и ацетон и тялото има време да ги отдели с урината.
Но когато гладува, се отделя прекалено много ацетон, тъй че гладният човек стартира да мирише неприятно.
Въпреки това, захарният диабет също може да аргументи ненужно произвеждане на кетони. Ето за какво е толкоз значимо да наблюдавате каква миризма излъчва тялото ви.

Миризма на амоняк
Миризмата на амоняк демонстрира проблеми с черния дроб и бъбреците. Намалената функционалност на тези органи води до обстоятелството, че непотребният азот се отделя по време на дишането или през порите.
По-малко рисковите аргументи включват дехидратация и диета с ниско наличие на въглехидрати. Това е значимо да се има поради, когато човек се занимава съществено със спорт.

Миризма на варено зеле
Генетичното заболяване тирозинемия визира появяването на миризма на варено зеле от човек. Когато е болен, човешкото тяло не създава задоволително ензими, с цел да метаболизира аминокиселините на тиразин.
Най-често болестта се демонстрира при новородени и води до нарушавания във действието на бъбреците, черния дроб и централната нервна система.

Миризмата на мед
Миризмата, която може даже да наподобява приятна, в действителност е знак за огромна заплаха. Дейността на бактерията Pseudomonas aeruginosa води до обстоятелството, че човек излъчва сладостен мирис. По принцип хората „ събират “ бактериите по време на болнично лекуване.
Опасен микроорганизъм може да докара до развиване на менингит, отит на междинното ухо, гноясал синузит и цирей. По принцип бактерията визира дихателната и отделителната система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР