Постоянният представител на Иран при ООН Амир Сайед Иравани заяви

...
Постоянният представител на Иран при ООН Амир Сайед Иравани заяви
Коментари Харесай

САЩ: Съветът за сигурност на ООН е длъжен да не оставя действията на Иран без отговор

П остоянният представител на Иран при Организация на обединените нации Амир Сайед Иравани съобщи на незабавното съвещание на Съвета за сигурност, че страната му " ще отговори пропорциално " на всяка военна интервенция на Съединени американски щати против нея , съобщи Ройтерс.

Иравани сподели, че нападението на Техеран против Израел в нощта против 14 април, поради което бе свикано незабавното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, е било " належащо и съразмерно ". Той разясни, че въпреки и Иран да не търси ескалация на спора и да няма желание да се ангажира с опълчване против Съединени американски щати, в това време удостоверява правото си на самозащита.

" Ако Съединени американски щати стартират военни интервенции против Иран и неговите жители и надлежно застрашат националната ни сигурност и ползи, то Иран ще употребява присъщото си право да отговори съразмерно ", съобщи Иравани в Организация на обединените нации.

В същото време непрекъснатият представител на Израел в Организацията на обединените народи Гилад Ердан упрекна Иран в нарушение на интернационалното право по време на съвещанието на Съвета за сигурност и пусна на таблета си видео, което демонстрира по какъв начин израелските сили прехващат ирански дрон над джамията " Ал Акса " в Йерусалим, която е свещено място за мюсюлманите, осведоми Ройтерс.

" Ето, може да го видите ", е споделил Ердан, като е размахал таблета по посока на иранския представител. Израелецът е призовал Съвета за сигурност да осъди Иран, да върне глобите и да разгласи иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) за терористична организация.

" Забавянето на алармата за пробуждане към този момент не е вид. Единственият вид е да се осъди Иран и да се употребяват всички средства, нужни да се накара Техеран да заплати цената на ужасяващите си закононарушения ", съобщи Ердан пред Съвета за сигурност, който бе призован по негово искане, показва Ройтерс.

Speaking to a meeting of the United Nations Security Council, Iran’s ambassador to the U.N., Amir Saeid Iravani, said Iran had no other choice but to “exercise its inherent right to self-defense under international law. ” He was referring to the Israeli attack on Iran’s diplomatic…
— Zeinap (@shy_ssy)
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е длъжен да не оставя дейностите на Иран без отговор, съобщи на незабавно съвещание в Ню Йорк заместител непрекъснатият представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Робърт Ууд.

" Иран ще бъде държан виновен, в случай че страната или подкрепяни от нея въоръжени групировки подхващат дейности против Съединени американски щати или осъществят нови набези против Израел. В околните дни Съединени американски щати ще проучат опцията за спомагателни ограничения, с които да се потърси отговорност от Иран. Съветът за сигурност би трябвало изрично да осъди иранските нападателни дейности и да призове Техеран и неговите съдружници да прекратят офанзивите си ", добави Ууд.

At an emergency meeting of the United Nations Security Council, U.S. Deputy Ambassador Robert Wood addressed the Iranian representative directly, stating, " Let me be clear, if Iran or its proxies take actions against the U.S. or further action against Israel, Iran will be held…
— Rukumis Geopolitics (@RukumisG)
Британската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Барбара Удуърд съобщи, че Великобритания ще продължи да оказва помощ за сигурността на Израел. Това се отнася и за районните английски сътрудници Йордания и Ирак, добави тя.

" Обединеното кралство работи по неотложност дружно с интернационалната общественост за стабилизиране на обстановката (в Близкия изток), с цел да не се стигне до ескалация на напрежението ", съобщи Удуърд в Ню Йорк на незабавното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

То бе свикано поради офанзивата на Иран против Израел с дронове и ракети в нощта против 14 април, която бе отговор на хипотетичния израелски удар против иранското консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април. При нападението бяха убити висши командващи в иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР).

В прехващането на иранските ракети и дронове през предходната нощ са взели участие и английски сили, оповестиха израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) през вчерашния ден.

Спешното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации бе свикано поради офанзивата на Иран против Израел с дронове и ракети през предходната нощ, която бе отговор на хипотетичния израелски удар против иранското консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април. При нападението бяха убити висши командващи в иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР).

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР