Постоянните представители на САЩ, Великобритания и Франция са информирали колегите

...
Постоянните представители на САЩ, Великобритания и Франция са информирали колегите
Коментари Харесай

Всички съюзници в НАТО подкрепиха трите страни, нанесли удара в Сирия

Постоянните представители на Съединени американски щати, Англия и Франция са уведомили сътрудниците си в НАТО за аргументите и последствията от въздушните удари против сирийски обекти в нощта против 14 април и са получили цялостната поддръжка на останалите 26 страни, в това число България.

Генералният секретар Йенс Столтебнерг сподели след срещата в централата в Брюксел, че Вашингтон, Лондон и Париж са изтъкнали, че не е имало практична опция на използването на мощ и са показали спомагателни невоенни ограничения за използване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия.

" Тези оръжия са непосредствена опасност и за сирийския народ, и за груповата ни сигурност. Употребата им не може да се трансформира в нещо обикновено и да остава безнаказано, а на отговорните за това би трябвало да се търси сметка ", сподели Столтенберг.

Той непосредствено упрекна сирийския режим, че непрестанно използва химическо оръжие против личния си народ в брутално нарушаване на интернационалните стандарти и правила, на голям брой резолюции на Съвета за сигурност за Организация на обединените нации и на самата Конвенция, утвърдена от Дамаск през 2013г.

Структури на алианса не са били ангажирани по време на интервенцията.

Германският външен министър Хайко Маас сподели в Берлин, че на съвещанието на НАТО е била обсъждана самодейност за нов интернационален подтик за реализиране преустановяване на огъня в Сирия. Това ще бъде тематика на неделната среща в Лондон на немски екип с сътрудници от трите страни от интервенцията. Допълнителни ограничения ще дискутират и външните министри от Европейски Съюз на срещата си в понеделник в Люксембург, отдадена на Сирия.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР