Постоянните представители на 27-те страни членки заседават по новия санкционен

...
Постоянните представители на 27-те страни членки заседават по новия санкционен
Коментари Харесай

Факт е десетият пакет санкции на ЕК срещу Русия, на стойност 11 млрд. евро.

Постоянните представители на 27-те страни членки заседават по новия санкционен пакет, който би трябвало да бъде признат до 24-ти февруари, когато се навършва 1 година от началото на войната в Украйна. Предложението планува прекъсване на износа на артикули и технологии, измежду които електроника, машини, аварийни елементи, антени и кранове, разясни ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Налагат се ограничавания за електронни съставни елементи, които се употребяват за съветски въоръжени системи като дронове, ракети и хеликоптери.

 

Новият пакет визира и Иран, който оказва помощ на Русия за войната. Още 4 съветски банки може да бъдат изключени от системата SWIFT, измежду тях " Алфа Банк ", онлайн банката " Тинкофф " и " Росбанк ", оповестяват европейски дипломатически източници пред Ройтерс. Забранява се вноса на гума и асфалт от Русия, вкарват се ограничения против заобикалянето на глобите, против разпространители на съветска агитация и военни ръководители. Ще бъдат наранени 100 организации, както и парламентаристи и висши представители на съветското държавно управление, добави висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

 

Европейските страни ще търсят и спомагателни механизми за следене на съветските активи в Европа, които да бъдат замразени и употребявани за възобновяване на Украйна. До момента В Европейския съюз са локализирани активи на Руската централна банка на стойност 33.8 милиарда евро, а се допуска, че общата стойност на замразените активи е 300 милиарда евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР