Постоянната липса на сън и хъркането, усложнено от спиране на

...
Постоянната липса на сън и хъркането, усложнено от спиране на
Коментари Харесай

Що е то сексуален сомнамбулизъм?

Постоянната липса на сън и хъркането, усложнено от прекъсване на дишането, може да аргументи секссомния - неконтролирано полово държание насън, споделя биологът Анна Луиза Диас, експерт по психобиология. Тя цитира други допринасящи фактори и благоприятни условия за лекуване пред Health News.

Психобиологът отбелязва, че половото вървене насън не е добре разбрано и се счита за рядко събитие. Това частично се дължи на обстоятелството, че хората не се обръщат към експерти заради чувствителността на казуса или не знаят за неговото битие. Диас изясни, че при секссомнията пациентите демонстрират полово държание в съня си, което е по-агресивно от нормално, тъй като не управляват дейностите си.

Диас добави, че деянията на секссомния най-често се появяват по време на бавната фаза на съня, когато зениците на очите съвсем не се движат. Според нея това най-вероятно се дължи на неустойчивостта на мозъка в по-дълбоките стадии на сън.

Стресът, умората, хроничното отнемане от сън, успокоителните, използването на алкохол или опиати, други нарушавания на съня и ходенето насън могат да предизвикат прояви. Освен това полово държание по време на сън може да възникне заради обструктивна сънна апнея - отчасти или цялостно задръстване на горните дихателни пътища по време на сън, заради което човек стопира да диша за повече от 10 секунди.

Биологът предизвести, че лекуването не дава обезпечен и бърз резултат. Затова тя предложи на страдащите от това положение да спят в обособена стая, да заключват вратата на спалнята, да се откажат от неприятните привички и да съблюдават график за сън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР