Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“ наложи днес Бургаският

...
Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“ наложи днес Бургаският
Коментари Харесай

Съдът: Арест за счетоводителка от Украйна, превозвала нелегално мигранти от Сирия

Постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража “ наложи през днешния ден Бургаският областен съд на 46-годишната счетоводителка от Украйна Алла Гарбар, упрекната в трафик на мигранти. Чужденката е със статут на краткотрайна протекция в страната ни, а следствието против нея сочи, че от март т.г., когато влезнала на територията на България до ареста й, украинка неведнъж е напускала България. Алла е арестувана при полицейска интервенция в Бургас на 6 септември т.г., откакто в автомобила, който управлявала МВР-служителите разкрили девет мигранти от Сирия, до един без документи за идентичност.

Само 13 дни по-рано пък Районният съд в Трън й наложил условна присъда от 10 месеца отнемане от независимост, още веднъж за трафик на бежанци.

„ Шантажираха ме, изнудваха ме за пари. Разбирам, че за повторно съм нарушила закона. Но не съм умъртвила, не съм крала. А и не знаех, че е незаконно тези бежанци да ги прекарам от една точка до друга точка. Моля да ме извините “, сподели Алла пред магистратите.

Според проверяващите, всеки един от мигрантите следвало да заплати по 4500 евро за превозването им през България. А крайната цел била Германия.

От началото на годината 13 украински жители са подведени под наказателна отговорност в Бургаски район за трафик на мигранти, посочи след въпрос на Дарик прокурор Зорница Щърбева.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР