Постигнато е съгласие по параметрите на бюджет 2024 и предстои

...
Постигнато е съгласие по параметрите на бюджет 2024 и предстои
Коментари Харесай

Зам.-министър на труда: В Бюджет 2024 има ръст на социалните плащания с над 400 млн. лева

Постигнато е единодушие по параметрите на бюджет 2024 и следва неговото показване пред Националния съвет за тристранно съдействие.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ заместник-министърът на труда и обществената политика Гинка Машова-Станчева.
Минималната заплата е увеличена от 780 на 933 лв.. Всички обществени заплащания са обезпечени. Имаме нарастване на бюджета и растеж на обществените заплащания с над 400 млн. лв..
Гинка Машова-Станчева, заместник-министър на труда и обществената политика

„ Да повишим виталния стандарт на хората е наш приоритет “, акцентира зам.-министърът.

Тя уточни още, че всички месечни помощи за деца с трайни увреждания ще бъдат вдигнати , което не е правено от 2017 година Най-сериозно е нарастването на помощта за децата с най-тежки увреждания.

От думите на заместник-министъра стана ясно, че към този момент не се възнамерява погашение на коледни надбавки за пенсионерите.
Политиката на Министерството на труда и обществената политика е да имаме устойчива пенсионна система, а не еднократно подкрепяне на пенсионерите.
Гинка Машова-Станчева, заместник-министър на труда и обществената политика

Заложено е нарастване от 11% на пенсиите следващата година според така наречен швейцарско предписание, уточни зам.-министърът.

„ Властта все още е постоянна и какъвто и да е интервалът на това държавно управление всеки от нас е задължен да извърши дилемите, за които е пристигнал. Като заместник-министър бих желала да кажа, че главната ни цел е да помогнем на хората, които са в потребност. Подобряването качеството на живота на децата и фамилиите е най-важно за нас “, акцентира тя.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР