Постигнатите от вас успехи са доказателство, че българите могат и

...
Постигнатите от вас успехи са доказателство, че българите могат и
Коментари Харесай

Президентът призова децата на българите в САЩ да не забравят родния си език

„ Постигнатите от вас триумфи са доказателство, че българите могат и съумяват даже в една мощно конкурентна среда. Благодаря ви за основаните учебни заведения и черква и за сплотеността на тази огромна българска общественост “, президентът Румен Радев съобщи пред сънародниците ни в Чикаго, с които организира среща в границите на работното си посещаване в Съединени американски щати, оповестява прессекретариатът на президента. Държавният глава разяснява резултатите от присъединяване си в 72-ата сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации и отговори на редица въпроси на българската общественост.

 © Българска телеграфна агенция
Румен Радев поздрави сънародниците ни в Чикаго с признаването на българския език като формален в просветителната система на щата Илинойс и увери, че ще продължи да поддържа тази идея на българите в Съединени американски щати да се реализира и в други щати. По време на визитата си в Ню Йорк президентът Радев е посетил локалния Департамент по образованието и е получил увещание, че въпросът за признаването на българския език в просветителната система на щата Ню Йорк следва да бъде подложен за разискване.

Президентът прикани българската общественост да не позволява децата да не помнят своя роден език и да не се завърнат в България, тъй като на собствен ред техните деца няма да имат към този момент българско съзнание.
Румен Радев, президент на Р България: Това е обща битка за всички нас. Мисля, че на този стадий ще бъде ненужно да ви пропагандирам да се върнете в България. Всички го желаеме, само че всеки взема решение самичък по кое време ще бъдат задоволени неговите критерии за приходи, среда за бизнес, престъпност, корупция, господство на закона и доверие в институциите.
Президентът беше безапелационен, че в негово лице оттегляне във връзка с битката с корупцията в България няма да има.

Пред президента сънародниците ни сложиха редица въпроси, свързани с провеждането на референдума за въвеждането на мажоритарно гласоподаване в България, за опциите за въвеждането на отдалечено електронно гласоподаване, за електронното ръководство, за премахването на визовите ограничавания за пътуващите до Съединени американски щати български жители, за сключването на съглашение сред България и Съединени американски щати за осигурителните права на българските жители и доста други.

 За визите и промените Румен Радев разговоря с българската общественост в Чикаго За визите и промените Румен Радев разговоря с българската общественост в Чикаго
В края на първата си публична визитата като държавен глава в Съединените щати президентът Румен Радев се срещна с българската общественост в Чикаго заед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР