постигна драматична победа с 2:1 над гостуващия в първи мач

...
постигна драматична победа с 2:1 над гостуващия в първи мач
Коментари Харесай

Болезнен обрат утежни още повече положението на Щутгарт

реализира трагична победа с 2:1 над гостуващия в първи мач от 24-ия кръг на Бундеслигата. И двата отбора сътвориха много положения, а гостите водеха до последните 5 минути с гол на, само че две попадения на ги съкрушиха. По този метод не можа да се измъкне от предпоследното 17-о място в таблицата и заплахата от изпадане е все по-реална.

Треньорът на Хофе Себастиан Хьонес направи три промени спрямо гостуването на, извоювано с 2:1. се появи измежду тримата в отбрана, стартира в средата на терена до, а зае мястото си на десния фланг. На върха на офанзивата започва.

Наставникът на Щутгарт Пелегрино Матарацо не можеше да разчита на контузените и, като те бяха заместени от и. остана измежду запасите, макар уверенията от страна на Матарацо, че е изцяло възобновен.

По-рано през сезона " швабите " победиха с 3:1, а за последно изгубиха от този противник в Бундеслигата през 2018 година. Домакините имаха превъзходство първоначално, само че пропусна да открие резултата. Много по-странно бе отиграването на от, който на празна врата уцели гредата след съвършено подаване на.

В 21-ата минута също стреля в гредата от чиста позиция. Това бе общо 16-а греда за през сезона - повече от всеки различен тим в Бундеслигата. Малко преди почивката халфът на Щутгарт Орел Мангала се контузи и вместо него влезе. Домакините натиснаха в края на полувремето, само че гол на беше анулиран поради засада.

усили офанзивата на гостите на старта на втората част. Австриецът незабавно се замеси в събитията и в 58-ата минута асистира за гола на капитана. отклони топката към далечната греда, а там японецът бе непокрит и я прати в мрежата.

Хофенхайм е тимът с най-вече извоювани точки от губеща позиция през акцията и играчите на Хьонес се хвърлиха в офанзиви. От пейката се появиха Мунас Дабур и Анджело Щилер. Домакините придвижиха играта надълбоко в противниковата половина, само че Щутгарт се защитаваше добре.

Усилията на Хофе обаче дадоха резултат. В 85-ата минута Себастиан Руди подаде на Баумгартнер, а той с доста техничен удар с левия крайник прати топката в далечния ъгъл на вратата за 1:1. В самия завършек на постоянното време защитата на гостите още веднъж се пропука. Центрирането от левия фланг бе на Раум, а Баумгартнер не се поколеба незабавно да стреля под гредата и да донесе успеха на отбора си.

Хофенхайм към този момент е 4-и с 40 точки - една по-малко от третия Байер (Леверкузен). Щутгарт няма победа от средата на декември и се намира на предпоследното 17-о място с едвам 19 точки. В идващия кръг " швабите " ще посрещнат Борусия (Мьонхенгладбах) в опит да сложат завършек на неприятната серия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР