Постигането на търговска сделка между Великобритания и Европейският съюз до

...
Постигането на търговска сделка между Великобритания и Европейският съюз до
Коментари Харесай

Берлин все още вярва в постигането на сделка по Брекзит

Постигането на комерсиална договорка сред Англия и Европейският съюз до октомври е амбициозна, само че и постижима цел. Това съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас.

Коментарът идва ден след началото на следващия кръг от договаряния сред Европейски Съюз и Обединено Кралство.

По-рано този месец, когато Германия пое ротационното председателство на Европейски Съюз от Хърватия, Маас дефинира договарянията по Брекзит като „ доста, доста сложни “ и добави, че те вървят извънредно постепенно. „ Това се дължи частично на обстоятелството, че ние не знам дали британците в реалност желаят да изоставен, било то с или без съглашение “, разяснява Маас.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че ще търси „ положително решение “ на сагата Брекзит до края на есента. Тя обаче акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да бъде квалифициран за неуспех на договарянията и за Брекзит без договорка.

Преходният интервал след Брекзит, в границите на който Обединеното кралство продължава да съблюдава законите на Европейски Съюз, изтича на 31 декември тази година. Ако двете страни не реализиран съглашение до тази дата, те може да бъдат разтърсени от нов стопански потрес, който да разшири вредите, нанесени до момента от пандемията от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР