Постигането на хранителна диета с адекватни калории в развиващите се

...
Постигането на хранителна диета с адекватни калории в развиващите се
Коментари Харесай

Омагьосан кръг: Бедните страни трябва да увеличат парниковите газове за справяне с глада

Постигането на хранителна диета с съответни калории в разрастващите се страни ще изисква доста нарастване на излъчванията на парникови газове и потреблението на вода, предизвестяват учени, призовавайки богатите страни да ускорят приемането на диети, в които по-голямата част от употребяваната храна е на растителна основа, оповестява " Франс прес ".

Изследователи от Университета " Джонс Хопкинс " са създали модел, който преглежда по какъв начин измененията в хранителния режим в 140 страни биха повлияли на излъчванията на газове с парников резултат и потреблението на сладка вода на равнище субект и страна, публикувайки своя отчет в сп. Global Environmental Change.

Те са употребявали модела, с цел да дефинират отпечатъка върху климата и водата на глава от популацията на девет " придвижващи се към растителни " диети, които включват отвод от алено месо, пескетарианска, вегетарианска, без да се отстраняват яйца и млечни артикули, веган и други

Кийв Нахман, старши създател на проучването, е споделил пред Агенция Франс Прес, че огромна част от диалога за намаляване на последствията от климатичните промени " не съумява да признае, че доста елементи от света се борят с недохранване ".

" За да ги доведат до място, където не изпитват хронично недохранване, те ще би трябвало да се хранят повече и надлежно ще би трябвало да усилят своя въглероден отпечатък ", акцентира той.

" Това ни споделя, че в доста богати страни по света, където консумираме доста повече скотски артикули от междинното за света, има увеличена неотложност да стартираме да прекосяваме по-скоро, в сравнение с по-късно към някои от тези диети на растителна основа ", акцентира още Кийв Нахман.

Една от окуражаващите констатации съгласно учените е, че тази цел не изисква безусловно хората да се отхвърлят напълно от избрани храни.

Моделите им са посочили да вземем за пример, че диета, при която животинският протеин идва основно от животни на ниско равнище в хранителна верига, като дребни риби и мекотели, има съвсем толкоз малко влияние върху околната среда, колкото веганската диета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР