Постепено се нормализира обстановката в страната след вчерашните бурни ветрове

...
Постепено се нормализира обстановката в страната след вчерашните бурни ветрове
Коментари Харесай

Започва възстановяването на щетите след бурните ветрове вчера

Постепено се възстановява ситуацията в страната след вчерашните бурни ветрове и снеговалежи тук-там.

Поривите напразно през вчерашния ден в някои региони доближиха до 140 километра в час. Бедствието провокира вреди за хиляди левове Смолян и Карлово. За благополучие, жертви и ранени няма, оповестява. Днес би трябвало да стане ясно анулира ли се бедственото състояние, оповестено поради бурята там.

Остава бедственото състояние в Карлово след урагана, който през вчерашния ден отвя покривите на учебното заведение и болничното заведение в града. Нощта мина умерено, без нови произшествия, а поривите напразно стихват. Днес стартира незабавно възобновяване на двата обекта.

Строителни компании от района, дружно с представители на спешния щаб, ще огледат вредите и ще стартират ремонт, добавя. От БЛС в Пловдив обявиха, че ще подкрепят сътрудниците си от болничното заведение в Карлово с 10 000 лв.. Застрахователи също ще създадат огледи, с цел да оценят размера на всички нанесени вреди по общинското имущество.

Нанесени са доста вреди на коли и други покривни структури. Всички жители, които също са наранени, може да подават сигнали в общината и да аплайват за държавна помощ.

В Смолян десетки обитаемоте места бяха без електричество. Затворен от паднали дървета е пътят за село Турян. Доброволци от общината са съумели да доставят до селото самун и други хранителни артикули.

Освен че нанесе вреди по покривите, вятърът изкорени дървета и затвори пътища. В София през миналата нощ е осъществена обработка със смеси срещу замръзване на Южната дъга на Околовръстното шосе.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР