Поставят още 24 камери в Борисовата градина, като 14 от

...
Поставят още 24 камери в Борисовата градина, като 14 от
Коментари Харесай

Монтират още 24 камери в Борисовата градина и сменят охраната

Поставят още 24 камери в Борисовата градина, като 14 от тях ще следят непрекъснато къпалнята „ Мария Луиза ”, където беше противозаконната сеч на дървета. Това заяви на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в откриването на 36-ото съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) през днешния ден в София. Фандъкова съобщи, че е провела разговор  с кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков, с цел да разясняваме възстановяване на сигурността и най-много на контрола за достъпа в Борисовата градина.

„ От една страна ще продължим да работим, с цел да може да се инсталират тези спомагателни камери, въпреки това, изваждаме обектите, които се охраняват от компанията „ Боду “, с която „ Зелени системи “ имат контракт, тъй като са позволили съществени пропуски в защитата, тъй че ще възложим тази активност на общинската охранителна компания „ Егида “, означи кметът на София.

Фандъкова напомни, че от първия миг от приемане на сигналите за противозаконната сеч в Борисовата градина, тя е изпратила незабавно целия надзорен запас на Столичната община и е наложила най-високата допустима глоба по закон – 100 хиляди лв. като е предоставила сигнала на прокуратурата и полицията.

Столичната община е направила лична инспекция във връзка с защитата и са открити пропуски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР