Поставянето на обезопасителни колани наистина спасява животи. Миналата седмица имахме

...
Поставянето на обезопасителни колани наистина спасява животи. Миналата седмица имахме
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Ще направим кампании защо е важно да се поставят обезопасителни колани

Поставянето на предпазни колани в действителност избавя животи. Миналата седмица имахме случай, където 19-годишен изпаднал от колата и умрял, тъй като не знаем оснвони неща за пътната сигурност. Това заяви зам.-председател на Агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Димитър Илиев в предаването " Събуди се " по Нова телевизия. 

Според него би трябвало да се съобрази цялото образование с Концепцията по образования на пътна сигурност. 

Ролята на Агенцията е да вършим акции за какво е значимо да се поставят колани. Идеята на санкциите е да имат образователен резултат. Аз съм срещу съм методът на санкциите. Повече от половината починали са на извънградските пътища, изключително доста са челните удари, сподели още той. 

По българските магистрали текат води. Хората стъпват с висока скорост и стават произшествия. Вкарахме някои от тези сектори в планиране и следва тяхното поправяне. По всички автомагистрали има, само че най-вече са Автомагистрала " Тракия ", означи Илиев. 

Зам.-председателят на Агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата ” съобщи, че е направен план за Кресна. 

Трафикът ще бъде разграничен с гумени заграждения. Ще понижи изпреварванията. Проблемът с Кресна е, че хората са нетърпеливи. За 16 мин., в случай че се съблюдава ограничаването от 60 км ще го минеш, добави ще той.

По думите му гумените уреди ще бъдат сложени напълно скоро. 

Илиев означи, че сега има засилени инспекции за слагане на колата.

Димитър Илиев разяснява и концепцията с немаркирани полицейски коли. 

Това са полицейски коли, които се движдат наедно с всички останали.Насочени са към арогантните и тези, които имат методичност към нарушенияат. Когато има извършители ще бъдат извеждани и глобявани на място, уточни Илиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР