Поставяме началото на строителството на финалните етапи от реализирането на

...
Поставяме началото на строителството на финалните етапи от реализирането на
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков: Днес поставяме началото на завършването на АМ "Струма"

Поставяме началото на строителството на финалните стадии от реализирането на Автомагистрала „ Струма ". Проектът е значим освен за Благоевградска област и Югозападна България, а и за цялата ни страна, като народен, европейски, транснационален приоритет. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който дружно с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски направи първа копка за строителството на лот 3.1 от Автомагистрала „ Струма " сред Благоевград у Крупник. На събитието участва и Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " - ръководителят инж. Дончо Атанасов и членовете инж. Светослав Глосов и инж. Веселин Давидов.

Отсечката е с дължина 12,6 км. В нея е планувано да се изградят два огромни пътни възела - Благоевград юг и при Симитли, както и над 20 инженерни уреди, в това число огромни мостове над Струма и реките Логодашка и Суха, изясни министър Нанков. „ Убеден съм, че с положителни темпове и организация и работа строителите ще се оправят освен в период, само че и ослепително със своите задължения и ще сме очевидци през август 2019 година на подготвена и построена права от Автомагистрала „ Струма ", сподели Нанков.

Той пожела сполучлива работа на строителите и компанията от надзора, като означи и че следва много работа по привършване на археологическите изследвания по трасето на лот- а. Министърът изрече и своята признателност към Агенция „ Пътна инфраструктура " за големия размер работа преди същинското строителство. „ Въпреки известното закъснение успяхме да издадем строителните позволения и да работим по графиците, с цел да имаме след две години 12,6 км нова автомагистрала ", сподели още министърът на районното развиване и благоустройството.

Изграждането на сектора сред Благоевград и Крупник от автомагистрала „ Струма ". Лот 3.1 се финансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година Предвидено е и построяването на „ Интелигентни транспортни системи " със станции за засичане и ръководство на трафика, видео наблюдаване и метеорологични станции.

Изпълнител на лот 3.1 е ДЗЗД „ Автомагистрала СТРУМА 3.1 ". Стойността на контракта е 139 021 499.92 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ СН Автомагистрала Струма Лот 3.1 ". Техният контракт е за 1 695 249.00 лева без Данък добавена стойност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР