постави стратегическа задача на правителството на САЩ да разработи междуведомствена

...
постави стратегическа задача на правителството на САЩ да разработи междуведомствена
Коментари Харесай

Правителството на САЩ трябва да разработи Стратегия за развитие и сигурност в Черно море – шанс за превъоръжаване на България

сложи стратегическа задача на държавното управление на Съединени американски щати да създаде междуведомствена Стратегия за развиване и сигурност в Черно море. Предприета самодейност е навременна и двупартийна (демократи и републиканци). Срокът, в който би трябвало да се осъществя е 360 дни след приемането на закона (Black Sea Security Act of 2022).
Така Черно море навлиза от ден на ден във фокуса на американската тактика, изключително след началото на съветската война срещу Украйна на 24.02.2022 година

Стратегията би трябвало се планува да покрие следните съществени детайли: сигурност, икономическо развиване, в това число енергетика, резистентност на демокрацията, районна съгласуваност.

Работата по всяко едно от тези всеобхватни посоки ще способства за повишение на сигурността и просперитета на страните от района и за

противопоставяне на съветските нападателни дейности

Изпълнението на тази тактика ще направи югоизточния фланг на НАТО по-силен и резистентен, предвиждат специалисти.

По отношение на защитата се планува и проект за подкрепяне на съдружниците да ускорят прехода от останалото в завещание руско въоръжение.
Това е отлична вест за България, която тотално е закъсала с съвременно натовско превъоръжаване. Това е късмет да скъсаме с съветските зависимости и да се противопоставяме сполучливо на съветската подривна активност срещу страната ни във всяко едно направление.

Новата американска тактика, по която ще се работи през идната година, открива благоприятни условия за България, благодарение на нашия стратегически сътрудник Съединени американски щати, да построи резистентност и качества, тъй че да бъде по-силен съдружник в НАТО. Важното е да има задоволително политическа воля и най-много евроатлантическите политически сили в Народното събрание да образуват устойчиво болшинство, тъй че да може България да се възползва оптимално от тази все по-благаприятна стратегическа обстановка на засилващ се американски фокус върху сигурността в Черно море.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР