Поставено е началото на монтирането на гъвкави ограничителни стълбчета в

...
Поставено е началото на монтирането на гъвкави ограничителни стълбчета в
Коментари Харесай

Най-после: Монтират колчета в черната отсечка Русе-Бяла

Поставено е началото на монтирането на гъвкави ограничаващи стълбчета в четири сектора от пътя Русе - Бяла. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Четирите прави са с обща дължина 10,2 километра. Два от секторите са сред Русе и Тръстеник, третият е преди Волово, а четвъртият е в региона на Бяла.

Преди началото на слагането им на настилката бе положена алена маркировка с две бели линии в профил. Целта е повишение сигурността на придвижване и ограничение на неправилното изпреварване в прави със слаба видимост и основаване на причина за тежки произшествия.

Направляващите стълбчета са с височина 0,75 м, а дистанцията сред тях ще бъде 12 метра. При монтирането им ще се постанова ограничение на придвижването в едната лента по посока на придвижването. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост. Предвижда се слагането на ограничителите на всички сектори по пътя Русе-Бяла да завърши до края на идния месец.

От АПИ напомнят, че аналогична мярка през предходната година е приложена и в правата от път през Кресненското дефиле. Так от юни предходната година досега в 16-километровия сектор няма нито един тежък пътен случай.

АПИ планува ограничаващи стълбчета да има на 25 прави с обща дължина близо 38 км в сектори от пътя Русе - Бяла - Велико Търново и на Прохода на Републиката.

Гъвкавите разграничителни стълбчета са направени от синтетичен материал, допускащ прегъване при възможен конфликт с моторно транспортно средство, тъй че да няма заплаха от нанасяне на материални вреди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР