Поставените по инициатива на индийското правителство ваксини срещу КОВИД-19 достигнаха

...
Поставените по инициатива на индийското правителство ваксини срещу КОВИД-19 достигнаха
Коментари Харесай

Индия достигна 2 млрд. поставени ваксини

Поставените по самодейност на индийското държавно управление ваксини против КОВИД-19 доближиха 2 милиарда през днешния ден, като всички пълнолетни чакат да получат бустерни дози, до момента в който дневният брой на инфектираните е на най-високото си ниво от четири месеца, заяви Ройтерс.

Новите случаи в Индия набъбнаха с 20 528 за последното денонощие, най-високата стойност от 20 февруари, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на индийското здравно министерство жертвите на КОВИД-19 в страната са 525 709, от които 49 за миналия ден. Страната с население от 1,35 милиарда души е отменила множеството въведени поради ковид ограничавания и интернационалните пътувания се възобновиха.

Премиерът Нарендра Моди приветства достигането на символичната граница. " Индия още веднъж написа история! ", акцентира той в Туитър.

Моди е подложен на обвинявания от опозицията за несправяне с пандемията, която съгласно специалисти е лишила живота на милиони. Правителството отхвърля тези изказвания.

Около 80 % от поставените в Индия ваксини са на произвежданаия в страната препарат на " АстраЗенека ". Освен него се употребяват индийските ваксини " Коваксин " и " Корбевакс ", както и съветската " Спутник V ". Централното държавно управление форсира акцията за слагане на бустерни дози, с цел да предотврати ново необятно разпространяване на болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР