Постът е на Невяна Евгениева, която живее в ХоландияИкономика и

...
Постът е на Невяна Евгениева, която живее в ХоландияИкономика и
Коментари Харесай

Връзката здраве-икономика: Може да отворите Банско и Слънчака, ама няма нито един англичанин да ви стъпи

Постът е на Невяна Евгениева, която живее в Холандия

Икономика и за дъмис:

Всяка страна подхваща ограничения, с цел да предотврати претоварването на болничния потенциал. Неконтролируемо разпространяване на вируса не е вид. Това би коствало извънредно повече животи, в това число на младежи и ще срине стопанската система дълготрайно.

България (и Холандия) са подхванали много по-хлабави ограничения спрямо другите страни. При вас и нас са отворени магазини, няма забрани за излизане, много офиси работят. Какво повече оферирате?

Не всички стопански вреди (ще) са резултат от ограниченията, подхванати в обособена страна. Вие може да отворите Банско и Слънчака, но няма нито един англичанин да ви стъпи, тъй като няма по какъв начин да пристигна.

Холандия е парализирана, макар неналичието на вътрешни ограничавания, тъй като е експортна страна, а границите са запечатани. Шведската стопанска система също е обвързвана с европейската и ще последва рецесията. Тоест огромна част от бъдещите стопански вреди ще са резултат от ограниченията, подхванати в Европа и света. Ето за какво не можете да противопоставяте икономическите вреди на избавените животи.

И най-после, проучванията на реакцията на американските щати по време на испанския грип демонстрират, че тези, които взимат бързи и строги ограничения, имат по-малко смъртни случаи и се възвръщат по-добре стопански след рецесията. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР