Постъпващите множество сигнали и жалби за проблеми и нарушения в

...
Постъпващите множество сигнали и жалби за проблеми и нарушения в
Коментари Харесай

Столични съветници поискаха комисия, която да провери ОП Гробищни паркове заради сигнали и жалби

Постъпващите голям брой сигнали и тъжби за проблеми и нарушавания в Общинско дружество " Гробищни паркове " постановат да бъде основана специфична краткотрайна комисия, която да ги ревизира, да направи разбор и да предложи решения. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Той, дружно с представителите на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера и на " Демократична България " Веселин Калановски, внесоха отчет в СОС. Чрез него те оферират решение по тематиката посредством основаване на специфична краткотрайна комисия, която да обследва обстановката. Докладът беше признат в Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, която има главно отношение към казуса.

" Нашето предложение е в тази краткотрайна комисия да вземат участие представители на всички политически сили на паритетен принцип, в това число самостоятелните, изясни Калоян Паргов. - Целта е да бъде обследвана активността на Оперативна програма " Гробищни паркове ", да бъдат тествани сигналите от жители и да бъде осъществен разбор на цялостната активност на общинското дружество. Разбира се, чакаме освен констатации на обстоятелства и условия, а и рекомендации за възстановяване на работата ".

Калоян Паргов означи също, че Столична община отделя не малко средства всяка година за тази активност и би трябвало те да бъдат разходвани рационално. " Преди години имахме сходна комисия, в която участвах и аз. Работата ни беше да следим от близко и деликатно активността на Оперативна програма " Гробищни паркове " и да оказваме помощ за разрешаването на проблемите, в случай че зародят такива, напомни той.

" В този мандат на СОС такава комисия не съществува. А през последната година и половина постъпват не малко сигнали и недоволства от жители към всички политически групи в СОС. Действителността в тази сфера е извънредно нелицеприятна и не кореспондира с претенцията за висока просвета на една нация. Гробищата са огледало тъкмо за това. От метода, по който ние се отнасяме с починалите си близки и родственици и почитаме тяхната памет, си проличава равнището на нашата просвета ".

Калоян Паргов добави, че множеството сигнали са свързани с избрани нарушавания на общинското дружество. Става въпрос за ръководството на осемте гробищни парка, за активността и контрола по строително-монтажните действия за тяхното облагородяване. " Разбира се, всичките тези действия би трябвало да бъдат съгласувани и следени. Контролът, с изключение на от подопечните институции, се реализира и от нашата Комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, както и непосредствено от кмета на Столична община, изясни Паргов.

" За мен всичките сигнали за нарушавания, които постъпват, са доста притеснителни. Смятам, че те би трябвало да бъдат деликатно и обширно тествани. И в случай че бъдат потвърдени, нарушителите би трябвало да си понесат съответната отговорност с цялата суровост на закона ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР