Постъпили са 8 жалби във Върховния административен съд срещу решението

...
Постъпили са 8 жалби във Върховния административен съд срещу решението
Коментари Харесай

Извънреден брифинг на ЦИК: Обезпечен е достатъчен брой хартиени бюлетини

Постъпили са 8 тъжби във Върховния административен съд против решението на ЦИК за анулацията на машинното гласоподава, изясни по време на ексклузивен брифинг ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

„ Докладът на ДАНС е във формат, който не подхожда на законовите условия “, акцентира Николай Денков

„ Нашите претекстове са да не се допусне компрометиране на гласуването, само че най-много да има доверие в изборния развой. ЦИК не е дала позволение устройствата за гласоподаване да изоставен склада, в който се съхраняват. В началото на вчерашния ден от органите на Министерство на вътрешните работи беше поискано позволение машините да изоставен склада в 13 часа, само че такова решение не е обещано. Органите на Министерство на вътрешните работи са върнали машините в складовете “, уточни тя.

„ Качването на портативна флаш памет и запаметяването на персоналния телефон е неприемливо даже и за някой „ да си го гледа и да си поиграе с него “. Ако някой си разрешава, да си „ играе “ с инструмент, обвързван с изборния развой, това освен е неприемливо, само че и нелегално “, безапелационна бе Нейкова, визирайки зам.-министъра на електронното ръководство.

Зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнев беше на разпит в ДАНС поради абсурда с кода на машините за вота.

Докладът на ДАНС по отношение на машинното гласоподаване да бъде оповестен, приканиха с изявления във Facebook от политическа партия ГЕРБ и съпредседателя на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов.

Върховният административен съд ще се произнесе по жалбата против Комисията най-рано в понеделник

„ ЦИК отхвърля изказванията, че е нарушила закона. Подобни изказвания са вмешателство в работата на самостоятелен държавен орган. Всички гласоподаватели, които желаят да гласоподават, да идат, да дадат своя глас. Обезпечен е задоволителен брой хартиени бюлетини. Аз като гласоподавател също желая да гласоподавам с машина и съм гласувала по този метод. Сега ще гласоподавам с хартия, не тъй като извършвам поръчка “, добави ръководителят на ЦИК.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР