Постановката е режисьорски дебют на Деница Дончева и ще се

...
Постановката е режисьорски дебют на Деница Дончева и ще се
Коментари Харесай

Куклениците в Русе отбелязват Световния ден на кукления театър с нова постановка



Постановката е режисьорски дебют на Деница Дончева и ще се играе на 21-ви март, от 18.00 ч., в салона на кукления спектакъл, както и на 27.03.2022 година / Неделя / от 11:00 часа и 12:30 часа

През 2003 година Международния съюз на куклените театри към Организацията на Организация на обединените нации по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО), афишира 21 март за ден на Кукления спектакъл. Посвещава се на поддръжката и популяризирането на кукленото изкуство по целия свят.

Една от най-обичаните културни институции в Русе продължава да обогатява своя репертоар, с обичаните измежду децата от целия свят текстове на неподражаемия Джани Родари.

Държавен куклен театър-Русе ще означи празника уместно, с ПРЕМИЕРАТА на спектакъла „ Кучето, което...” по Джани Родари. Постановката е режисьорски дебют на Деница Дончева и ще се играе на 21-ви март, от 18.00 ч., в салона на кукления спектакъл, както и на 27.03.2022 година / Неделя / от 11:00ч. и 12:30ч.

В представлението дебютират и най-новите попълнения на трупата, актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова. Тримата се дипломираха предходната пролет в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, компетентност „ Актьорско майсторство за куклен спектакъл “ в класа на проф. Боньо Лунгов. Те ловко си партнират с надарените, познати на русенската аудитория артисти - Кремена Станева и Мартин Маринов.

Сценографията и куклите са дело на художниците Таня и Георги Пасеви, а музиката е композирана от Станимир Иванов.

Драматизация и постановка – Деница Дончева

Композитор – Станимир Иванов

Сценография и кукли – Георги и Таня Пасеви

Идейна идея - Деница Дончева

Трейлър - Деница Дончева

Плакат - Георги и Таня Пасеви

Снимки – Георги Пасев

Актьори:

Радинела Тотева /дебют

Христина Стоянова /дебют

Васил Маринов /дебют

Кремена Станева

Мартин Маринов

„ Кучето, което...” по Джани Родари

Анотация:

Колко учители са нужни, с цел да научат едно малко кученце да лае?

А кой е най-хубавият преподавател за едно кученце?

Петелът, кукувицата или индивидът?

Трябва ли да можеш да лаеш, в случай че си куче?

И още доста въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, до момента в който намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, тъй като има доста пътечки, по които можем да вървим, до момента в който пораснем. Можем дори да се заблудим, слушайки този или онзи…

Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял става пъстър.

Подходящо за деца над 3 години.

Държавен куклен театър-Русе поздравява всички, отдадени на кукленото изкуство и всички, на които то носи екстаз и наслада!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР