Постамент, показващ един от основните символи на Асеновград - производството

...
Постамент, показващ един от основните символи на Асеновград - производството
Коментари Харесай

Ще има ли постамент, олицетворяващ Асеновград като градът на сватбената мода?

Постамент, показващ един от главните знаци на Асеновград - производството на булчински рокли, публични тоалети и сватбени аксесоари - да бъде подложен на входа на града ще изискат локални предприемачи. Това е един от главните способи за прехранване на асеновградчани. В Асеновград, с цел да си пазарят публични дрехи за сватбения ден идват освен поданици на други български градове, а и чужденци. Това са единствено част от претекстовете, с които основателите от локалния Съюз на бизнесмените ще поддържат настояването си пред асеновградкия Общински съвет.
Чрез реализирането на концепцията задачата е градът да бъде алегорично провъзгласен за град на модата. " Практическото реализиране на предлагането зависи единствено от Общинския съвет и най-много от локалното управление. Защото през годините градът се е прочул най-вече с няколко неща. Редом до емблематичния Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, многочислените църкви, станимашкия мавруд, се подреждат и сватбените тоалети и аксесоари. А и в града имаме значително изтъкнати дизайнери с доста международни награди. ", изясни пред Actualno.com ръководителят на " Съюз на бизнесмените " -Асеновград - Васил Пиронков.
Той уточни, че фирмите, които създават мъжко и дамско публично облекло и булчински рокли, са зародили в града още преди десетки години. И традициите в тази област са останали във времето. Пиронков смята, че посредством слагането на фундамент обичаите ще бъдат съхранени и запазят и ще се увековечат. " А по какъв начин се получава това? Естествено, когато покажем това и на всички тези, с които в този момент поставяме началото и започваме да пишем една нова бизнес история на Асеновград. Чрез нея ще разкажем за развиването на стопанската система в града. Ще можем да определим какви са били нашите обичаи в шивашката индустрия. ", разяснява ръководителят на асеновградските бизнесмени.
Предложението на Пиронков и сътрудниците му от всички сфери на бизнеса ще бъде постаментът да се сложи при първото кръгово кръстовище на входа на Асеновград. На този стадий предлагането е обявено устно на градската администрация. То ще бъде публично входирано при ръководителя на Общински съвет в първите дни от новата година. Ако концепцията бъде импортирана за разискване и утвърдена от съветниците на града, ще последва възлагане на планиране.
В задатък Васил Пиронков издаде, че даже ще бъде разгласен конкурс с премия и по този начин ще бъде избран най-хубавият план на постамента. По този метод ще бъде избран и материалът, от който ще е направен, както и размерът на нужните средства. Това е концепцията на провеждането на обществено разискване по тематиката, с цел да може " постаментът да е хем напредничав, хем да е продължение на традициите, които са били в Асеновград в тази сфера. След това, проектът е другите оферти да бъдат подложени на публично разискване пред жителите и по този начин да се избере най-точният план.
Първоначалната концепция е финансирането да се извърши взаимно сред община Асеновград и представители на локалния бизнес. А задачата на постамента е гостите, които идват, още влизайки да знаят, че това това е градът на българската мода и на булчинските творби, в това число и на аксесоарите. Васил Пиронков акцентира, че предлагането му е подкрепено от безусловно всички предприемачи в Асеновград, от общинската администрация и даже от огромна част от асеновградското общество.
Първата стъпка към осъществяване на плана е правене и осъществяване на анкета-допитване до специалисти, които да посъветват по какъв начин тъкмо да бъде наричан планът и защото в този момент, по коледните празници е задоволително натоварена общинската администрация, с цел да размишлява върху този въпрос, концепцията ще бъде публично импортирана в първите работни дни от новата година. Ние, от " Съюз на предприемачите-Асеновград " разчитаме, че към този момент сме внесли предлагането устно, обявявайки го пред заместник-кмета инженер Петър Бояджиев и ръководителя на Общински съвет - Драгомир Георгиев ", сподели в умозаключение Пиронков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР