Посрещна в Кремъл випускници от военни училищаСтраховитата ракета е готова

...
Посрещна в Кремъл випускници от военни училищаСтраховитата ракета е готова
Коментари Харесай

Путин обеща „Сармат“ до края на годината

Посрещна в Кремъл випускници от военни учебни заведения
Страховитата ракета е подготвена да влезе на въоръжение

Русия владее целия Северодонецк, без завода “Азот”

Първият комплекс с междуконтинентални ракети “Сармат” ще бъде въведен на бойно дежурство в края на 2022 година Това заяви през днешния ден съветският президент Владимир Путин на среща в Кремъл с випускници от висши военни образователни заведения, предава ТАСС.
“Бяха извършени сполучливи тествания на тежката междуконтинентална балистична ракета “Сармат”. Планира се до края на годината първият подобен комплекс да застане на бойно дежурство”, разгласи Путин.

“Сармат” е създаден в Държавния ракетен център “Макеев”, който влиза в състава на “Роскосмос”. “Сармат” е единствената ракета, която може да лети към цялото земно кълбо и да доставя потребен товар до всяка точка на света. Способна е да носи 10 до 15 нуклеарни бойни глави на 18 000 километра разстояние.

Путин заяви още, че с изключение на към този момент изпитаните на бойното поле нови оръжия, войските на Русия са почнали да получават и системи за противовъздушна и противоракетна защита С-500, които нямат аналози в света. С-500 могат да унищожават спътници и хиперзвукови оръжия от всички модификации в близкия космос.

“Сега съветските бойци и офицери самоотвержено се борят за родината си и пазят правото на страната на суверенно развитие”, съобщи съветският президент пред военните ученици през днешния ден.

“Днешните офицери и бойци на Русия, наследници на поколението на спечелилите, внуци и правнуци на героите от Великата отечествена война, самоотвержено се борят за родината, за нашия народ, борят се против интернационалните терористи в Сирия, пазят Донбас от неонацистите, пазят мира и сигурността на нашия народ, правото на Русия на суверенно развитие”, акцентира президентът.

“Горди сме, че по време на специфичната военна интервенция (в Украйна) нашите бойци работят самоуверено, професионално, като същински герои. Руски бойци от разнообразни националности се борят един до друг. Това единение, вярата в правотата на тяхната идея, голямата, в действителност национална поддръжка, която нашите бойци изпитват, е огромната, неразрушима мощ на Русия”, добави Путин.

Междувременно украинската страна удостовери, че Русия към този момент владее целия Северодонецк, като се изключи завода “Азот”. Потвърждението пристигна от шефа на Луганска област Серхий Гайдай, който добави: “Ситуацията е доста тежка по всички линии на луганския фронт”.



Отворен е филантропичен кулоар
„ Царевна “ напуща врата на Мариупол


“Царевна” бе блокиран в Мариупол от старта на нашествието на 24 февруари.

Българският транспортен съд “Царевна” приключва техническата си подготовка и оформя документите си за овакантяване на пристанището в Мариупол, съобщи командирът на военноморската база в Новоросийск контраадмирал Виктор Кочемазов, представен от ТАСС.

Първият кораб, който напуща пристанището, ще бъде турският транспортен съд “Азов конкорд”. “Работи се за това в най-скоро време от пристанището да излезе и корабът “Царевна”. Завършва работата по техническата му подготвеност, събирането на екипажа и всички процедури по оформяне на митническите документи за граничен контрол”, уточни Кочемазов.

Плавателните съдове ще изоставен по отворен филантропичен кулоар, те ще бъдат съпровождани от военни кораби на Военноморския флот на Русия и на граничната защита на Федералната работа за сигурност, посочи Кочемазов.

По-рано началникът на Националния център за ръководство на защитата на Русия Михаил Мизинцев заяви, че на пристанището в Мариупол са останали шест задгранични плавателни съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР