Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи

...
Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи
Коментари Харесай

Просветният министър на първия учебен ден: Спазвайте мерките и се ваксинирайте, когато е препоръчително

" Посрещаме новата образователна година по-опитни, готови и виновни, повече знаещи и можещи. Затова и по-уверени в себе си. Вярвам, че можем да се оправим дружно! " - това съобщи просветният министър Николай Денков в своето обичайно одобрение към учениците, учителите и родителите по случай 15 септември.

 За повторно 15 септември в пандемия: Засега присъствено и единствено с 58 593 първокласници Виж още

Днес е първият образователен ден за над 706 000 български възпитаници. Първокласниците тази година са над 58 000. Общо 2357 учебни заведения посрещат възпитаници. Първият образователен ден на всички места стартира присъствено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

" Всяко начало е мъчно. Но и заредено с положителна сила, изпълнено с упования и очаквания за нови вълнуващи прекарвания, потребно познание, заслужени триумфи и незабравими другарства. Първият образователен ден е такова начало. Посрещаме новата образователна година по-опитни, готови и виновни, повече знаещи и можещи. Затова и по-уверени в себе си. Вярвам, че можем да се оправим дружно! ", съобщи министър Денков в своето одобрение.

В него той пожела - освен сполучливо начало, само че и пълноценно присъствено образование през цялата образователна година.

" Организацията, която създадохме, дава доста благоприятни условия за естествен образователен развой, само че единствено в случай че се пазим взаимно. Спазвайте ограниченията, ваксинирайте се, когато е целесъобразно, с цел да опазите себе си и хората към вас! Скъпи възпитаници и учители в учебните заведения ни зад граница, пазете родината в сърцата си, бъдете все по този начин всеотдайни в съхраняването на българския език, история и просвета. Бъдете здрави! На добър час! ", пожела Денков.

Министърът на образованието и науката взе участие в откриването на новата образователна година в Природоматематическата гимназия " Христо Смирненски " в Перник, а неговите заместници - в Пловдив, Пазараджик и София.

" Българското учебно заведение не е просто храм на знанието, това е свято място , където нашите деца се трансформират в осъзнати персони. Именно от българското учебно заведение, българският преподавател зависи нашите деца да бъдат заредени с съответни познания, със блян към новото и към непрестанно самоусъвършенстване ", посочи президентът Румен Радев, който приветства учениците и учителите в първия образователен ден в Основно учебно заведение " Христо Смирненски " в Пазарджик.

На първия образователен ден вицепрезидентът Илияна Йотова е посетител на Осмо приблизително учебно заведение " Арсени Костенцев " в Благоевград.

Премиерът Стефан Янев взе участие в откриването на образователната година в Основно учебно заведение " Неофит Рилски " в Габрово .

" С религия и неспокойствие пристъпваме към този ден - свят ден, 15 септември, който просветлява, рано заран с детската шум в учебния двор, с усмивките и с това, което виждаме в очите на учениците, когато сме дружно. Пожелавам да сме здрави, да имаме доста триумфи дружно и да извървим пътя на познанието с лекост ", сподели заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова на тържеството за първия образователен ден в двора на 25-то Основно учебно заведение " Д-р Петър Берон ".

Тя пожела на най-малките възпитаници да бъдат спокойни и уверени, тъй като в учебното заведение ще срещнат доста нови другари.

" Ще бъдете добре, когато ще свързвате буквите в думи, думите в фрази и последователно, благодарение на вашите учители, ще откриете мъдростта на книгите ", сподели на първокласниците заместник-министърът на образованието.

Тя пожела на по-големите възпитаници ентусиазъм, религия, непримиримост и да следват фантазиите си. " Уважавайте родителите си, вслушвайте се в думите на своите учители ", добави тя.

Гайдарова подари от името на Министерството на образованието и науката учебен звърнец.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също насочи своята честитка за първия образователен ден.

" Нека първият звънец възпламени любознанието на всички първокласници към света на знанието! Пожелавам на всички възпитаници доста убеденост във опциите им, на учителите - самообладание и мощ на духа, на родителите - да бъдат до всички тях в моментите на тествания и да поддържат напъните им ", пожела Борисов.

Първа класна стая навън


Нова образователна година по време на пандемия. В днешния ден в Бургас откриха първата класна стая навън. Родители от града желаят образователните часове на техните деца в идващите два месеца да се организират на открито, с цел да спестят на децата си рестриктивните мерки от Коронавирус ограниченията.

" Имаме превъзходен парк, невероятни дворове, в това число и плажна линия. Да се поучим от опита на Азия и Скандинавия и да опазим нашите деца и да им дадем опция да учат присъствено. Не е належащо да имаш интерактивна дъска, може да е и на черна дъска, само че те да виждат учителя ", сподели пред bTV Лина Тодорова, която е родител на едно от децата в учебното заведение.

Директорът на ОУ " Иван Вазов " в бургаския квартал " Банево " изясни, че тази класна стая е построена преди година и за момента няма по какъв начин целият образователен развой да бъде изнесен там, само че с цел да няма конфликт на ползи, се прави график за нейното прилагане.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР