Посолството на САЩ в Русия издаде предупреждение, че екстремисти имат

...
Посолството на САЩ в Русия издаде предупреждение, че екстремисти имат
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в Русия: Възможна е терористична атака в Москва

Посолството на Съединени американски щати в Русия издаде предизвестие, че " екстремисти имат проекти да се насочат към огромни събирания в Москва ", и прикани американските жители да стоят надалеч от места, където се събират хора през идващите 48 часа.


От посолството не прецизират за какви закани става въпрос и кой може да стои зад тях. Посолството на Обединеното кралство в Русия също повтори рекомендацията, издадена от Съединени американски щати, заяви „ Киев Индипендънт “.

На 7 март Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви, че нейни сътрудници са предотвратили евентуална терористична офанзива на " Ислямска страна " против московска синагога. Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, че сътрудниците на ФСБ са умъртвили няколко бойци, които са възнамерявали нападението.

Не е ясно дали случаят е обвързван с предизвестието на Съединени американски щати.

Понастоящем Съединени американски щати имат предизвестие за пътешестване " равнище 4 " за американските жители, които обмислят да отидат в Русия, което е най-високото равнище на сходни рекомендации.

В предизвестието, което гласи " не пътувайте ", се прибавя, че може да има непредвидими последствия заради пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и лимитираните благоприятни условия на посолството на Съединени американски щати да оказва помощ на американските жители.

Налице е и нараснала " опция за тормоз и обособяване на американски жители за задържане от съветски държавни чиновници по сигурността "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР