Посолството на САЩ в България е натъжено и загрижено от

...
Посолството на САЩ в България е натъжено и загрижено от
Коментари Харесай

Посолството на САЩ: Ген. Луков не заслужава уважение

Посолството на Съединени американски щати в България е натъжено и загрижено от проявата на назадничавост, намерила израз в провеждането на Луковмарш. Генерал Христо Луков е покровител на нацизма, който проповядва омразата и несправедливостта, а не човек, заслужаващ почитание. "

Това се споделя в декларация, публикувана в събота на страницата на посолството и в обществените мрежи.

В него се благодари " за всеотдайните старания на българското държавно управление и на кмета на София Йорданка Фандъкова, осъждащи похода и призоваващи всички българи да се обединят към позитивните образци в историята на страната ".

Посолството изцяло поддържа демократичния принцип на свободата на словото, само че по едно и също време с това се причислява към множеството гласове, осъждащи омразата и нетолерантността.

" Нека бъде ясно: опитите да се популяризират тъмните глави от историята, опитите да се възвеличават исторически фигури, които са сеели ненавист и назадничавост, са неприемливи. В устрема си да извлечем позитивните
уроци от историята, е значимо да не позволяваме отрицателните поучения да бъдат одобрявани за образец за подражателство, и е изключително значимо за нашите деца да учат за позитивните образци в историята ", сподели тази седмица дипломат Ерик Рубин на интернационалния конгрес " София споделя " НЕ! " на словото на омразата и екстремизма ".

" Ние имаме привилегията да живеем в свободни общества, където свободата на словото е неотменно право, само че е значимо тези, които упражняват свободата на словото, постоянно да са наясно, че думите, изпълнени с ненавист и отрова, даже и когато са предпазени от закона, подкопават националното единение и силата на нацията ", добави той на срещата, проведена от Сдружението за човешки права " Маргиналия " и " Интернет общество - България " в партньорство със Столична община - Програма " Европа " 2018 година и Организацията на евреите в България " Шалом ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР