Посолството на КНР в София инициира конкурс, свързан с 75-годишнината

...
Посолството на КНР в София инициира конкурс, свързан с 75-годишнината
Коментари Харесай

Конкурс за снимки и рисунки “Божурът среща розата”

Посолството на КНР в София инициира конкурс, обвързван с 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай, както и с настъпващата Китайска нова година  /Пролетен празник/. Конкурсите са под надпис „ Божурът среща розът е в два модула  -  за снимки и за рисунки, като крайният период за изпращане на творбите е 30 януари т.г.

 

Като част от подготовката на  празненствата по случай годишнината, както и във връзка настъпващата Китайска Нова година, Посолството на Китайската национална република в България провежда конкурс за снимка и рисунка под надпис „ Божурът среща розата “. В него могат да вземат участие както български жители, по този начин и китайци живеещи в непрекъснато в България.

 

Целта на самодейността е да покаже прелестни моменти от китайско-българското другарство и партньорство в разнообразни области на живота.

 

Ето и детайлности за състезанието:

 

Участие могат да вземат български, както и китайски жители, пребиваващи дълготрайно в България

 

Темата на творбите е обвързвана с разнообразни приятни и запаметяващи се моменти, които пресъздават другарството сред България и Китай, а също и забележителни пейзажи и картини от двете страни, под формата на рисунки  или фотоси. Теми, свързани с китайската просвета и изкуство, достиженията в разнообразни области, обичаи и традиции, присъщи за разнообразни празници или мотиви – всичко това също може да бъде обект на фотосите.

 

Животът на елементарните хора – както в Китай, по този начин и в България, с техните традиции и обичани места за разходка или занимания, рисунки, които показват възприятията и техните страсти.

 

Тъй като неотдавна бе маркиран и 10-годишния празник на самодейността „ Един пояс, веднъж ”, в състезанието могат да вземат участие и разнообразни творби, свързани с достиженията и самодейностите по плана, в подтекста на модернизацията и дигитализацията в другите области на живота.

 

Конкурсът ще се организира в два модула – за фотографии и за рисунки.

 

Условия за присъединяване в състезанието за снимки:

 

Всеки участник в състезанието за снимка може да  изпрати 2-3 фотографски произведения във формат JPEG или JPG, като размерът на файла е сред 2-12 MБ, с ясно качество и висока резолюция.

 

Всеки участник следва да попълни формуляр, който може да бъде изтеглен от следния адрес: (кликнете за изтегляне). https://bg.china-embassy.gov.cn/bjly/dtxw/202311/t20231122_11185089.htm

 

Снимките и формуляра следва да се изпратят на  следния имейл:  имейл: [email protected]

 

В мейла  всеки участник би трябвало да напише модулът на присъединяване си /фотоконкурс или конкурс за рисунки/, както и името на създателя и заглавие на творбата.

 

Участниците са длъжни да пазят истинските файлове, с цел да могат да бъдат предоставени при инспекция на информацията.

 

Важно е да се означи че фотосите или рисунките би трябвало да бъдат оригинали, като  няма да бъдат одобрявани копирани или сходни творби, които нарушават авторски права. Не се позволяват и маркирани с водни знаци фотографии, като да вземем за пример лого, име на уеб страница, линкове и други Участниците се съгласяват, че уредникът може да употребява определените творби за реклама, галерия, онлайн разпространяване и така нататък без в допълнение погашение на заплащане.

 

Условия за присъединяване в състезанието за рисунка:  

 

Няма ограничавания за размера, стила и употребяваните материали за рисунките, само че те би трябвало да са рисувани относително скоро.. Рисунките би трябвало да бъдат авторски и орагинилни, като няма да се одобряват копия или други сходни творби, които нарушават авторски права. Не се позволяват маркирани с водни знаци рисунки, като да вземем за пример лого, име на уеб страница, линкове и така нататък

 

Три са възрастовите категории, в които ще бъдат разпределени рисунките:  6 до 10 година (група за деца), 11 до 17 година (група за юноши) и над 18 години (група за възрастни).

Първа, втора и трета премия ще се присъждат поотделно за произведения и в трите възрастови групи.

 

При регистрация рисунката се изпраща като електронен документ/файл, като размерът на изображението или сканираното копие би трябвало да е сред 2-12 MБ и качеството на изображението ясно. След като бъде определена за присъединяване, истинската  рисунка, би трябвало да се изпрати по пощата до Посолството на Китай в България (получател и адрес: Джу Дъкай, бул. Джеймс Баучер 58, София).

 

Участниците се съгласяват, че уредникът може да употребява определените творби за реклама, разпространяване, галерия, онлайн разпространяване и така нататък без в допълнение погашение на заплащане.

 

Награди

 

На спечелилите в състезанието ще бъдат раздадени награди, като те ще се присъждат поотделно в двата модула – за снимки и за рисунки. 

 

Модулът „ Рисунка “ ще бъде разграничен на 3 групи съгласно другите възрастови групи. На всяка група ще бъдат присъдени  една първа премия, две втори награди, три трети награди и 10 поощрителни награди.

 

В модул „ Фотография “ премиите са както следва: Първа премия - ваучер на стойност 300 лева от Технополис, Втора премия -: ваучер на стойност 200 лева от Технополис, Трета премия -  ваучер на стойност 100 лева от Технополис; поощрителни награди – ръчно направени произведения и сувенири на тематика Пекинска опера.

 

В модул „ Рисунка “ за групите за деца и юноши премиите са както следва: ваучери от Технополис на стойност 500 лева, 300 лева, 200 лева и поощрителни от по 50 лева При групата за възрастни премиите са ваучери от Технополис на стойност надлежно от 800 лева, 500 лева, 300 лева и по 50 лева за поощрителните.

 

Списъкът с спечелилите ще бъде оповестен на формалната интернет-страница на Посолството на КНР, както и на профилите в WeChat и Фейсбук през февруари 2024 година, след настъпването на Китайската нова година на 10 февруари!

 

Желаем ви триумф и чакаме с неспокойствие творбите Ви, скъпи участници!

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР