Посолството на Израел в България остро осъжда антисемитските изявления и

...
Посолството на Израел в България остро осъжда антисемитските изявления и
Коментари Харесай

Тел Авив осъди антисемитския колаж със Соломон Паси frognews.bg

" Посолството на Израел в България остро осъжда антисемитските изказвания и в частност смущаващия колаж с лика на господин Соломон Паси, публикуван в интернет, връщащ ни към най-тъмния интервал от историята на човечеството - Холокоста. Подобни прояви на език на омразата нямат място и не трябва да бъдат толерирани в едно демократично общество ", показват в позицията си от дипломатическата работа на Тел Авив у нас.



 

Първо провокацията бе наказана от Организацията на българските евреи " Шалом ". Същия ден от държавното обвиняване оповестиха, че са упълномощили инспекция на ГДБОП и ДАНС за хипотетично осъществено закононарушение.

 

От групировката на Костадин Костадинов в началото се разграничиха от обявата, а след това излязоха с позиция, в която насочиха обвинявания към " Шалом ".

 

" Продължваме Промяната " - " Демократична България " също реагираха остро против " Възраждане " след колажа със Соломон Паси.

 

Новината идва близо две седмици откакто прокуратурата разпореди на ДАНС и ГДБОП да ревизират дали водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов подбужда към принуждение, дискриминация или ненавист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР