Посолството на Италия в София, съвместно с Италианската търговска камара

...
Посолството на Италия в София, съвместно с Италианската търговска камара
Коментари Харесай

ѴІІ издание на Седмицата на италианската кухня по света

Посолството на Италия в София, взаимно с Италианската комерсиална камара (ИЧЕ) и Конфиндустрия България, провежда от 14 до 20 ноември 2022 година богата стратегия от събития за 7-ото издание на Седмицата на италианската кухня по света.

В плануваните действия ще се включат и заведения за хранене, магазини и други представители на бизнеса, които ще допринесат за Седмицата на кухнята, като предложат тематични менюта и други специфични начинания.

Програмата ще стартира с дегустация на италиански виновност във вторник, 15 ноември, от 18,30 ч. в магазин Mediterraneum (бул. „ Симеоновско шосе “ 110), проведена от Агенция ИЧЕ. В сряда, 16 ноември, от 11 до 13 ч. Агенция ИЧЕ взаимно с кафетерия Bontadi (ул. „ Цар Асен “ 45) ще предложи дегустация на кафе, шоколад и сладкиши.

В сряда вечер, 16 ноември, в Резиденцията на италианската посланичка в София ще се организира гурме вечеря с предварителна покана, където звездата ще бъде майстор-готвачът Лука Малакрида – сегашен капитан на националния тим на Професионалната асоциация на италианските готвачи, както и началник на плана за дегустация на стадион „ Олимпико “ в Рим за всички мачове на Апелативен съд Рома. На идващия ден, с помощта на Агенция ИЧЕ, майстор-готвачът Малакрида ще организира кулинарен курс за гостите на „ Светът на Мария “ – българска фондация за консолидиране на младежи с увреждания на пазара на труда.

Конфиндустрия България взаимно с IТА Airways пък предлага за четвъртък вечерта, 17 ноември, дегустация с предложения на италиански виновност и артикули в хотел Intercontinental. На 18 ноември, петък, Агенция ИЧЕ и кафетерия Bontadi (ул. „ Цар Асен “ 45) провеждат коктейл с кафе и италиански артикули от 18,30 до 20,00 ч.

Седмата седмица на италианската кухня в България ще бъде закрита в събота, 19 ноември, с конференция, отдадена на самодейността, проведена от Италианската кулинарна академия (l’Accademia della Cucina Italiana) в хотел Double Tree by Hilton в Пловдив.

Създадено през 2016 година, събитието се е утвърдило през годините като една от водещите начинания за разпространение в чужбина на най-хубавото от италианската агрохранителна верига и от традициите в региона на храните и виновността. Темата на изданието през 2022 година „ Задружност, резистентност и нововъведения: съставките на италианската кухня за здравето на хората и опазването на планетата “ съчетава популяризирането на италианските артикули на хранително-вкусовата индустрия с оползотворяването на средиземноморската диета като модел за здравословно и стабилно хранене и метод на живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР