Посолството на Еквадор в Лондон започна предаването на някои лични

...
Посолството на Еквадор в Лондон започна предаването на някои лични
Коментари Харесай

Посолството на Еквадор предава на САЩ личните вещи на Джулиан Асандж

Посолството на Еквадор в Лондон стартира предаването на някои персонални движимости на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, останали в постройката след ареста му, на Съединени американски щати, заяви Би Би Си.

Сред движимостите, предадени на представители на американските управляващи, са негови записи, юридически и медицински документи, както и електронни устройства. Главният редактор на WikiLeaks Кристин Храфнсон реагира на акта с връчването на движимостите на Съединени американски щати и съобщи, че Еквадор е управителен от нарушители и лъжци, а администрацията на Доналд Тръмп подбужда съдружниците си да работят като в Дивия Запад.

Адвокатът на Асандж Ейтър Мартинес дефинира дейностите на Еквадор като нарушаване на разпоредбите за даване на леговище. „ Еквадор прави чудовищно нарушаване на най-базовите правила за даване на леговище, като предава всички персонални движимости, принадлежащи на този, на който е предоставено леговище, без обзор на страната, от която го пази, т.е. Съединени американски щати “, разяснява юристът.

През април 2019 година управляващите на Еквадор позволиха на английската полиция да влезе в посолството и да арестува създателя на WikiLeaks, който се укриваше там 7 години. Те позволиха да бъдат конфискувани персоналните движимости на Асандж. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че упреква Асандж в скрит план с някогашния осведомител на WikiLeaks Челси Манинг поради навлизане в мрежата на държавните сървъри на Америка.

На 1 май съдът във Англия осъди Асандж на 50 седмици затвор за нарушение на изискванията за свободата под гаранция. Става дума за събитията от 2012 година, когато Асандж бе упрекнат в Швеция за полови закононарушения, а Англия трябваше да реши въпроса за изгонването му. Когато той излезе на независимост, не се яви в съда и се укри в еквадорското посолство в Лондон. По-късно управляващите в Швеция закриха това дело, само че пък през май т.г. го отвориха още веднъж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР