Последва декларация на парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична

...
Последва декларация на парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Депутатите почетоха жертвите на комунизма. Възраждане седнаха, ...

Последва декларация на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ", прочетена от Никола Минчев.

.

" Съществуването на Народен съд е срещу Търновската конституция, а политическата му цел е незаконна. За общата правораздавателна настройка на Народния съд е индикативен и фактът, че ден след изтезанието на регентите един от екзекуторите - Фердинанд Козовски, се разхожда из центъра на София с ботушите на убития княз Кирил. Фердинанд Козовски по-късно е 15 години ръководител на Народното събрание ”, съобщи Никола Минчев, който самичък също бе ръководител на законодателния орган.

" Обвиняемите в Народния съд се одобряват за отговорни по дифолт. Как да е другояче, щом Димитър Пешев - с голяма роля в спасяването на българските евреи, е наказан за “фашистка активност и антисемитизъм ", даде образец Минчев.

" Народният съд стартира работа, до момента в който войната още не е свършила, а България е окупирана от непозната войска ", уточни той.

“Присъдите от 1 февруари 1945 година са изпълнени неотложно. Осъдените са отведени към Софийските гробища, разстреляни са един по един, заровени са в ями, изкопани от бомбардировките ”, продължи той. 

“Само може да си представяме какво е било в главите на наказаните. Може би си заслужава най-малко да се опитаме да се сложим на мястото на проф. Александър Станишев - да изразиш подготвеност и предпочитание да констатираш гибелта на всеки един от убитите, с цел да няма заровени живи ранени, единствено с цел да бъдеш погубен финален ”.

Трябва да се отдаде респект на жертвите, само че и да се пази историческата памет, уточни Минчев, тъй че в бъдеще да не попадаме в същите клопки, маскирани в друга опаковка, само че с идентична същина.

 

След него на трибуната излезе Костадин Костадинов от " Възраждане ", който по време на часа на безмълвие - на същинско безмълвие, тропаше с депутатската си карта и даже говореше на съпартийците си. 

 

Той съобщи, че се прави реабилитация на фашизма и уточни, че би трябвало да има ден, в който се почитат жертвите на всички тоталитарни режими - освен на комунизма.

След него декларация от името на ГЕРБ-СДС направи Румен Христов, който съобщи, че очевидно Костадинов не е схванал, че 22 август е този въпросен ден. Той уточни, че на всеки 22 август сервира цветя пред жертвите на тоталитарните режими и в никакъв случай не е срещал Костадинов или различен представител на " Възраждане " да прави същото.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР