Последователността изисква президентът Румен Радев да наложи вето на промените,

...
Последователността изисква президентът Румен Радев да наложи вето на промените,
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Последователността изисква президентът да наложи вето на промените в Закона за банковата несъстоятелност

Последователността изисква президентът Румен Радев да наложи несъгласие на измененията, препоръчани от Делян Пеевски, в Закона за банковата неплатежоспособност. Това сподели политологът Петър Чолаков в изявление за предаването „ Преди всички “.

Има мнение в обществото, че бизнесът на Пеевски, методът, по който упражнява властта си, не е в границите на закона. Има подозрение за това, че неговата медийна империя служи като политически чадър за ръководещите сега, изясни политологът.

Трябва да се прави разграничаване сред нарушавания на закона и състав на закононарушения и политическа отговорност. Няма акт в България, нито в Наказателния кодекс, нито някакъв различен акт, който да не разрешава на една партия да работи с Движение за права и свободи. Само че за това нещо политическата отговорност е огромна, защото имиджът на тази партия в страната е много необикновен и всяка една политическа партия, в това число и партията на господин Борисов, се стреми да се дистанцира от тях. Що се отнася до това дали има данни за осъществени закононарушения и връзката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи да е платонична – това към този момент е напълно различен въпрос, по който би трябвало да се произнесат способените органи, сподели Чолаков.

По всяка възможност министър председателят има информация, че е разследвана връзката сред него и Пеевски по времето на служебния кабинет, счита специалистът.

По мотив на словесните престрелки сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев свързани с възможни връзки с Делян Пеевски, политологът съобщи: И Борисов, и Радев са много сходни като политически имидж. И двамата са генерали, и двамата съставляват мощната ръка, приказват на езика на елементарния човек, пазят по-скоро консервативни и патриотични полезности. Според проучване на „ Галъп интернешънъл “ 50% от електората на ГЕРБ утвърждава президента Радев. Това значи, че президентът може да навлезе по-сериозно в електоралната ниша на ГЕРБ с такива консервативни и патриотични послания. Има огромна ревнивост сред тях и съперничеството е доста съществено, тъй като всеки пробва да покаже кой е по-големият родолюбец.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР