Последователните социално-икономически политики, ориентирани към младите и уязвимите, са необходимост

...
Последователните социално-икономически политики, ориентирани към младите и уязвимите, са необходимост
Коментари Харесай

Радев: България има сериозни демографски проблеми заради емиграцията

Последователните социално-икономически политики, насочени към младите и уязвимите, са нужда за превъзмогване на демографската рецесия в България. За да реализираме демографска резистентност, би трябвало да създадем удобна среда, която разкрива вероятности за развиване на младежите и всички уязвими обществени групи. Това съобщи президентът, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с доктор Наталия Канем, заместник-генералния секретар на и изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

Срещата бе преди семейството на България на интернационална конференция, отдадена на демографската резистентност, с присъединяване на представители на страни от Европа и Централна Азия, която е под патронажа на Румен Радев. Българският президент отличи значимия принос на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за постигането на Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации с небосвод до 2030г.
Марияна Николова не може да си изясни за какво има демографска рецесия
В демографски проект намаляването и застаряването на популацията се обрисува като дългогодишен проблем за България, призна вицепремиерът Ма...

„ България е измежду страните със съществени, които произтичат от емиграцията на доста младежи и следващо отчитане на високи равнища на в страната “, съобщи президентът Радев. Според него модернизацията на българската стопанска система, повишението на качеството в образованието, гарантирането на сигурността на жителите и възвръщането на възприятието за правдивост в обществото, са измежду най-важните стъпки за превъзмогване на провокациите в демографско отношение.

Д-р Наталия Канем открои разнообразни провокации пред България, както и напъните на институциите да слагат във фокуса на публичното внимание проблемите пред устойчивото демографско развиване. Тя оцени високо и самодейностите на президентската институция, ориентирани към оказването на поддръжка за младежи в неравностойно състояние и обезпечаване на достъп до навреме лекуване и профилирана помощ за нуждаещи се деца.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР