Последното официално работно място на предприемача беше интернет гигантът Google,

...
Последното официално работно място на предприемача беше интернет гигантът Google,
Коментари Харесай

Българският мениджър и предприемач Богомил Балкански стана партньор в Sequoia Capital

Последното публично работно място на бизнесмена беше интернет колосът Гугъл, където Балкански беше вицепрезидент за платформите за наемане

© Надежда Чипева Българският управител, вложител и бизнесмен Богомил Балкански е новият сътрудник в един от най-известните фондове за софтуерни рискови вложения в света - Sequoia Capital, заяви уеб страницата TrendingTopics. Балкански е прекарал съвсем цялата си кариера в Силициевата котловина, а в Sequoia ще дава отговор точно за търсенето на перспективни тех компании в ранен стадий на развиване.

Опит за предаване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Като управител съм бил на " бойното поле " в продължение на над 20 години и съм водил доста от същите борби, които и създателите на компании водят или занапред би трябвало да водят. И точно поради този опит съм извънредно съпричастен към техните тествания ", споделя Балкански при представянето си на уеб страницата на фонда.

Последното публично работно място на бизнесмена беше интернет колосът Гугъл, където Балкански беше вицепрезидент за платформите за наемане, част от Гугъл Cloud. През лятото на 2018 година той разгласи, че си взима отмора от дейна мениджърска работа. Балкански е работил и във VMware като старши вицепрезидент за облачните инфраструктурни планове, както и в Siebel Systems и McKinsey. Именно във VMware се среща с тогавашния изпълнителен шеф на компанията Даян Грийн, с която след това взе участие в построяването на започващата компания bepop, която пък беше купена от Гугъл.

Балкански взе участие интензивно и в българската стартъп екосистема и е финансирал и продължава да финансира като бизнес ангел доста планове - компании като Leanplum, Coherent Labs, StorPool Storage и други, като е подкрепял и някои от българските фондове за стартъп вложения. В момента е и почетен консул на България в Сан Франциско. Завършил е университета в Станфорд.

Фонд на фондовете

Историята на Sequoia Capital сигурно може да се чете и като хроника на развиването на днешната Силициева котловина. От основаването си през 1972 година фондът е вложил в стотици компании, измежду които Apple, Гугъл, Oracle, PayPal, Stripe, YouTube, Cisco, Instagram, Yahoo, Electronic Arts, WhatsApp, Airbnb и други В момента Sequoia ръководи няколко дейни фонда, профилирани в разнообразни браншове и географски области.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР