Последното обвинение на Тръмп разделя съперниците му за номинацията на Републиканската партия през 2024 г.

...
Вашингтон — Съперниците на бившия президент Доналд Тръмп за номинацията
Коментари Харесай

Вашингтон — Съперниците на бившия президент Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия през 2024 г. са разделени относно новите обвинения срещу него за предполагаемите му усилия да отмени поражението си през 2020 г. избори.

Обвинителният акт, повдигнат от специалния прокурор Джак Смит, твърди, че Тръмп и неговите съзаговорници са разпространявали съзнателно неверни твърдения за широко разпространена измама по време на изборите и са използвали тези твърдения като основа за схеми за поддържане на власт на Тръмп, кулминирали в 6 януари 2021 г., атака срещу Капитолия на САЩ. Тръмп отрече да е извършил неправомерни действия и трябва да бъде изправен пред съда в четвъртък.

Няколко от съперниците на Тръмп от Републиканската партия побързаха да характеризират обвинението като пример за „въоръжаване“ на Министерството на правосъдието, докато други казаха това показва, че Тръмп не е подходящ да бъде отново президент. Тръмп е категоричният фаворит в първичното поле на Републиканската партия и остава изключително популярен сред републиканските гласоподаватели, усложнявайки подхода на съперниците му към обвинението.

изявление в X, известно преди като Twitter.

Биотехнология предприемачът Вивек Рамасвами обвини Министерството на правосъдието, че се опитва да „елиминира“ Тръмп. Рамасвами, който беше първият кандидат на Републиканската партия, който каза, че ще помилва Тръмп, след като беше обвинен за предполагаемата му злоупотреба с класифицирани документи, обеща да помилва Тръмп, ако бъде осъден и по обвиненията в последното обвинение. В интервю за Fox News във вторник той каза, че последното обвинение "създава ужасен прецедент в нашата страна".

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот каза, че е загрижен, че Министерството на правосъдието използва властта си, за да преследва политическите опоненти на президента Байдън.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който свидетелства пред голямото жури, повдигнало обвинителния акт и е централна фигура в делото на специалния прокурор, каза, че обвиненията показват, че „всеки, който превъзхожда Конституцията, никога не трябва да бъде президент на Съединените щати."

„На 6 януари бившият президент Тръмп поиска да избирам между него и конституцията. Избрах конституцията и винаги ще го правя“, каза Пенс в изявление от вторник. „Бившият президент има право на презумпцията за невинност, но с това обвинение неговата кандидатура означава повече разговори за 6 януари и повече разсейване.“

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, яростен критик на Тръмп, нарече обвиненията, описани подробно в обвинителния акт от 45 страници, „петно ​​върху историята на нашата страна“ и каза, че „позорът пада най-много върху Доналд Тръмп. "

Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън каза, че кандидатът на Републиканската партия за 2024 г. е „морално отговорен за атаката срещу нашата демокрация“ и го призова да прекрати президентската си кампания.

Уил Хърд, бивш представител от Тексас, каза, че кандидатурата на Тръмп „се ръководи от опит да остане извън затвора и да измами поддръжниците си, за да покрият законовите му сметки“, и че „неговото отричане на резултатите от изборите през 2020 г. и действията му на 6 януари показват, че той не е годен за офис."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР