Последното голямо обновление на Windows изглежда забива доста компютри със

...
Последното голямо обновление на Windows изглежда забива доста компютри със
Коментари Харесай

Последният ъпдейт на Windows чупи още повече компютри с антивирусни

Последното огромно обновяване на Windows наподобява забива много компютри със характерни антивирусни стратегии, а в този момент наподобява, че казусът се задълбочава. По-рано предходната седмица Microsoft заяви, че краткотрайно стопира ъпдейтите за Windows компютри с конфигуриран антивирусен програмен продукт на Sophos и Avast, откакто консуматори се оплакаха, че машините им не могат да заредят.

От този миг към листа с проблематични стратегии се причислиха и антивирусни решения на Avira и ArcaBit. Само преди дни се появи информация от Ars Technica, че Microsoft проверява сходни проблеми със съвместимостта и на продуктите на McAfee. Сред засегнатите версии на операционната система са Windows 7, 8.1 и някои версии на Windows Server. Компютрите с Windows 10 наподобява нямат сходни проблеми.

Засегнатите компютри или забиват непосредствено, или стартират да работят доста постепенно, след опит на потребителите да се логнат в Windows. Едно от решенията на казуса е да се зареди операционната система в Safe Mode и да се деинсталира антивирусната стратегия, която предизвиква казуса, след което може да бъде определена такава, която няма проблеми със съвместимостта.

Няма по какъв начин да не се запитаме дали това не е прикрит ход от страна на Microsoft, който цели да накара последните останали консуматори, ползващи старите версии на Windows - 7 и 8.1 да преминат към Windows 10. Подобен ход би имал и различен резултат, той може да накара потребителите да се откажат от антивирусен програмен продукт от трети страни и да употребяват вградената отбрана Windows Defender. Разбира се, това са спекулации и Microsoft едва ли би си разрешила сходно нещо (ако има даже най-малък късмет компанията да бъде разкрита и скъсана от правосъдни дела).
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР